Judecatorul Corneliu Barsan si judecatorul Adrian Neacsu au acuzat DNA, marti seara, la Antena 3, in emisiuni separate, ca desfasoara anchete abuzive impotriva lor. Sotia judecatorului Basan, judecatoarea Gabriela Barsan de la Inalta Curte, este anchetata de procurorii DNA din octombrie 2011 sub acuzatia de trafic de influenta. La randul sau, judecatorul Neacsu, membru CSM, este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu si fals.

"Anterior datei de 6 oct 2011, pentru raţiuni pe care numai DNA le ştie, au fost încălcate drepturile mele şi ale soţiei, drepturile care decurg din imunitate diplomatică de care beneficiem", a declarat judecatorul Corneliu Barsan, marti seara, la emisiune Sinteza Zilei de la Antena 3. El a mai spus ca ascultarea telefoanelor s-a facut in baza unui mandat se diguranta nationala. Barsan a declarat va urma caile prevazute de lege si ca "nu exclud sa fiu propriul judecator al unei ţări care se îndreaptă împotriva propriei ţări"

Inaintea judecatorului Barsan, un alt judecator invitat la Antena 3 a acuzat DNA ca l-ar ancheta abuziv si ca investigatia impotriva sa ar avea ca scop "refacerea majoritatii in CSM". Invitat in emisiunea "100 de minute cu Alessandra Stoicescu", judecatorul Adrian Neacsu a declarat: "Judecătorii au revocat doi membri CSM. Odată cu revocarea celor doi membri (Alina Ghica şi Cristi Danileţ-n.r.), majoritatea existentă până în acel moment s-a pierdut. Astăzi s-a făcut primul pas spre recâştigarea unei majorităţi pierdute, prin revocarea mea din funcţia de membru CSM, respectiv prin faptul că eu nu mai pot vota în acest Consiliu".

Procurorii DNA au anuntat, marti, ca au dispus punerea in miscare a urmaririi penale impotriva judecatorului Adrian Neacsu.