Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, "considera ca Daniel Funeriu greseste profund atunci cand ataca sindicatele si ONG-urile din domeniul educatiei doar pentru ca nu sunt de acord cu masurile propuse de PDL, precum mutarea clasei a IX-a la gimnaziu", se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Educatiei HotNews.ro.

"Guvernul USL a sustinut intotdeauna necesitatea dialogului social si a unor masuri bine fundamentate, care sa nu afecteaze vietile a milioane de elevi", precizeaza Ministerul Educatiei.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, este citat in comunicat spunand ca "dupa ce a observat ca trecerea clasei a IX-a la gimnaziu este o masura respinsa cvasi-unanim la nivel social, domnul Funeriu fuge de responsabilitatea propriilor sale idei. Atacul lui Daniel Funeriu la adresa sindicatelor si a ONG-urilor din invatamant este o continuare a atitudinii arogante a PDL de a considera ca stie ce este mai bine pentru romani, fara a avea macar o tentativa de a dialoga cu profesorii sau cu parintii".

"Este curios modul in care o persoana care isi asuma un nivel inalt de integritate morala si profesionala incepe sa acuze pe toti cei din jur, in momentul in care se dovedeste ca a gresit. De bun simt ar fi ca domnul consilier Funeriu sa-si retraga cuvintele la adresa USL, a sindicatelor si ONG-urilor ce au o atitudine constructiva fata de invatamantul romanesc", sustine ministrul Remus Pricopie.

In comunicat se arata ca "Ministrul Educatiei este indignat de acuzele lansate de Daniel Funeriu la adresa sindicatelor si a ONG-urilor si considera ca lipsa de contact a acestuia cu sistemul educational a provocat o atrofiere a viziunii sale despre invatamant".

Ministrul Remus Pricopie sustine ca, "prin criticile sale, Daniel Funeriu da dovada de o atitudine profund politizata si rauvoitoare. Din pacate, domnul consilier este prea ocupat cu atacurile politice si prea putin interesat de binele elevilor sau de impactul negativ pe care masurile propuse de domnia sa il genereaza. Din fericire, guvernarea USL marcheaza o ruptura fata de abordarea PDL si a domnului Funeriu, deoarece, in prezent, accentul este pus pe dialog, pe respectul fata de profesori si grija pentru elevi, in special pentru cei aflati in situatii dificile".