O romanca in varsta de 19 ani a fost arestata luni dimineata la Rotterdam, in cadrul anchetei privind spectaculosul furt de tablouri din 2012, a anuntat politia locala, care o banuieste pe tanara ca a ajutat la ascunderea acestor panze, inainte de prezumtivul lor transfer spre Romania, scrie AFP.

"Echipa de politie care ancheteaza furtul de tablouri din Kunsthal a arestat luni dimineata la Rotterdam o romanca de 19 ani", a precizat politia, intr-un comunicat, precizand ca femeia era prietena roman banuit ca a organizat furtul.

Sapte panze, printre care opere de Picasso, Matisse, Monet si Gauguin, au fost furate la jumatatea lunii octombrie din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Este vorba de unul dintre cele mai spectaculoase furturi de tablouri din lume in ultimii ani.

Expertii evalueaza tablourile la 100 - 200 milioane de euro.

"Se pare ca picturile au fost aduse intr-o locuinta din Rotterdam imediat dupa furt", a precizat politia, adaugand: "este probabil ca panzele au fost scoase din rame inainte de a fi transferate spre Romania".

Trei romani, printre care si prietenul tinerei de 19 ani, au fost arestati preventiv in Romania, la finele lui ianuarie.

Un al patrulea roman, fost manechin, este si el urmarit in acest dosar, dar a nu a fost arestat.

Nu se stie unde se afla tablourile, chiar daca unul dintre suspecti a recunoscut ca a vazut in Romania doua panze, un Gauguin si un Matisse, in cadrul unei tentative de vanzare.