Guvernul va stabili marti mandatul ministrului Afacerilor Interne la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI), care va avea loc pe 7-8 martie la Bruxelles, si la care urmeaza sa se discute si chestiunea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, informeaza Agerpres citand surse oficiale.

Guvernul urmeaza sa decida daca va solicita sau nu un vot asupra acestui punct.

"Mandatul pentru ministrul Afacerilor Interne (care va reprezenta Romania in Consiliul JAI - n.red.) il stabilim marti", au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, la postul B1TV, ca decizia privind aderarea Romaniei la spatiul Schengen ar putea fi amanata la Consiliul JAI din 7 - 8 martie la cererea a doua sau trei state, care, in ultima instanta, ar putea fi convinse sa sustina tara noastra in acest demers.

Ultima data cand chestiunea aderarii Romaniei la zona de libera circulatie s-a aflat pe agenda JAI s-a intamplat la reuniunea din octombrie 2012, insa atunci nu s-a pus problema unei decizii privind extinderea zonei de libera circulatie, ci doar s-a discutat despre stadiul aplicarii acquis-ului Schengen in Romania si Bulgaria.