Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati din CSM / Judecatorul Adrian Bordea a fost ales vicepresedinte

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 26 februarie 2013, 8:30 Actualitate | Esenţial


Alina Ghica si Cristi Danilet
Foto: Colaj foto
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, marti, dupa mai multe ore de discutii aprinse, revocarea judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica din functile de membri ai Consiliului. Danilet a fost revocat cu 14 voturi "pentru" si 4 "impotriva", iar revocarea judecatoarei Alina Ghica a fost decisa cu 11 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva". Tot marti, judecatorul Adrian Bordea a fost ales in functia de vicepresedinte al CSM. Vezi mai jos cum s-a desfasurat sedinta si ce s-a discutat la sedinta CSM.
 • HotNews.ro a transmis cele mai importante momente din sedinta CSM


Ora 14:00 Plenul CSM a intrat pe dezbaterea celorlalte punct de pe ordinea de zii.

13:55 Adrian Bordea a fost ales vicepresedinte CSM cu 16 voturi pentru si o abtinere.

13:47 Plenul a intrat in deliberari pentru alegerea vicepresedintelui CSM. Adrian Bordea este singurul candidat.

13:33 Membrii CSM discuta aprins in aceste momente pe candidatura judecatorului Adrian Bordea la fucntia de vicepresedinte. Asociatiile profesionale prezenta la sedinta au cerut ca judecatorul sa isi retraga candidatura.

O parte dintre membrii CSM considera ca cererea asociatiilor profesionale ca judecatorul Adrian Bordea sa-si retraga candidatura nu este una corecta. Alti membrii sustin ca, de fapt, judecatorul Adrian Bordea si-a depus candidatura impotriva constiintei sale.

13:27 Plenul CSM a decis revocarea celor doi judecatori, a anuntat presedintele Oana Schmidt Haineala.

 • Revocarea judecatorului Cristi Danilet a fost decisa cu 14 voturi "pentru" si 4 "impotriva"
 • Revocarea judecatoarei Alina Ghica a fost decisa cu 11 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva"
Dupa anuntarea deciziei, Danilet a parasit sala, spunand ca este ''profund dezamagit'' de decizie, potrivit Agerpres. Pe contul sau de Facebook, Danilet a scris: "Asta e. Multumesc tuturor!"

Hotararea luata de CSM poate fi atacata in instanta.

13:25 Sedinta a fost reluata.

13:05 Plenul CSM a intrat in deliberari pe problema cererilor de revocare a celor doi membri: judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica.

12:55 Dezbaterile pe cele doua cereri de revocare s-au incheiat. In acest moment membrii CSM si reprezentantii asociatiilor profesionale discuta aprins pe ce urmeaza sa faca plenul. Sa voteze sau nu dispunerea incetarii mandatului de membru CSM in cazul jduecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica.

12:50 Livia Stanciu: "Am auzit afirmatii de genul: CSM este influentat politic. La nivelul aparentei? Atunci haideti sa concretizam. Nu mi se pare normala atitudinea ca in momentul in care mergem la Alba Iulia sa tine conferinta de presa in care sa spuna ca se simte o apasare la nivelul CSM. Daca simtit asta, haideti sa si concretizam: consider ca colegul X din CSM prin atitudinea din data Y apreciez ca este influentat politic. Va intreb: cand ati spus ca se discuta la palate¬ Va rog, concretizati!"

12:40 Livia Doina Stanciu aduce din nou in discutie lipsa motivarilor in ceea ce priveste cererile de revocare. Judecatorul Mircea Aron, membru CSM, raspunde ironic ca, in acest caz, ar fi trebuit ca fiecare din cei peste 1.600 de judecatori care au votat sa isi motiveze votul, lucru nefezabil insa.

12:20 Alina Ghica: "Intrucat hotararea de revocare supusa la analiza nu prezinta nici un motiv, consider ca aceasta nu poate fi aprobata de CSM".

12:10 Alina Ghica discuta despre prevederi legale ce tin de alegerea si revocarea membrilor CSM, dar si despre cum s-a declansat si a continuat procedura de revocare in cazul sau.

"Curtea de Apel Cluj, initiatoarea perocedurii de revocare, a transmis CSM ca nu a considerat necesar transmiterea motivelor care au stat la baza acestei revocari catre celelalte adunari generale ale instantelor", a spus Alina Ghica.

12:00 Alina Ghica: Am analizat in acest timp situatia si consider pozitiv faptul ca astazi CSM nu judeca, ci dezbate aceste actiuni de revocare. Acest CSM care si-a inceput activitatea in etape din 2011 este acelasi care prin eforturile comuna a reusit sa aiba o politica de resurse umane coerenta, a reusit sa ocupe locurile vacante si nefinantate din sistem, a reusit in doua raporate de tara MCV succesive sa evidentieze pozitiv activitatea judecatorilor si de la alte instante decat Curtea Suprema.

11:58 S-a trecut la dezbaterea cererii de revocare a judecatoarei Alina Ghica.

11:45 Daniel Morar, procurorul General cere asociatiilor profesionale prezenta la sedinta sa prezinte ce motive pe fond au pentru revocarea celor doi membri CSM. Aceeasi pozitie o are si presedintele ICCJ, Livia Doina Stanciu.

"Procedura de revocare se declanseaza pentru neindeplinirea sarcinilor, pentru incalcari ale regulilelor. Aici, in cazul de fata, adunarile generale ale instantelor au fost declansate de la votul exprimat de catre unul dintre colegi ca a votat pentru unul dintre colegi spre nemultumirea altora.", a declarat Stanciu.

Natalia Roman (UNJR): "Eu reprezint o asociatie de magistrati, nu adunarile generale ale instantelor. Nu pot sa va spun de ce adunarile generale au cerut revocarea membrilor CSM"

11:00 Natalia Roman (UNJR): Va cer ca inainte de a vota asupra procedurilor de revocare sa supuneti dezbaterii faptul ca cei doi membri nu au dreptul sa isi exprime votul. Cei doi sunt in conflict de interese si nu pot vota nici pe procedura lor de revocare, nici pe procedura celuilalt.

Aceasta institutie traieste dincolo de persoanele fizice care acum o populeaza. Nu am vazut pana acum la nicio persoana sa puna deasupra persoanei sale si sa invoce interesul CSM. In ce priveste procedura, nefiind una jurisdictionala, nu va puteti invoca propria culpa. Nu puteti veni si sa invocati in fata colegilor judecatori faptul ca procedura nu va este clara.

Era obligatia dvs sa detaliati aceasta procedura si nu sa invocati acum ca ea nu va este suficient de clara si nu stiti cum se aplica chiar unora dintre dvs. Va rog ca din postura de presedinte al ICCJ sa va exercitati rolul de reprezentat al puterii judecatoresti. Fac apel la pozitia dvs si va rog sa solicitati celor 2 membri CSM Danilet si Ghica sa se abtina de la a vota in acest consiliu pe aceasta problema. Nu e vorba despre faptul ca nu ma mandresc cu activitatea UNJR, dar ati spus unde au fost asociatiile profesionale pana acum. Prima conferinta a UNJR a fost una dedicata independentei procurorilor. Am luat atitudine publica atunci cand domnul Morar a fost atacat.

H. Dumbrava (CSM): Constat ca mai nou eu sunt obiectul discutiilor, in locul celor doua revocari. Poate e bine sa avem astfel de terapii de grup, cine stie, poate ne mai detensionam. Da, am venit naiv in CSM. Dar ne-ar trebui naivitate aici in CSM. Referitor la punctele de pe ordinea pe zi, cu privire la acel termen de 15 zile, am dat sanctiuni pentru ca colegii nostri nu au respectat termenele procesuale imperative, si noi, CSM-ul, sa nu respectam termenele imperative? Nu stiu de ce nu a fost constienta conducerea de acest parcurs. Avem toate actele la dispozitie si au fost inaintate ieri in jurul orelor 2-3. Avem aceste acte, avem apararile, si sa ascultam colegii din asociatiile profesionale.

Livia Stanciu: Nu incerc sa deturnez nimic. De doua luni nu am intervenit in niciun mod si dvs vi se pare ca ati facut bine sistemului judiciar invrajbind colegii judecatori? Daca nu imi permiteti, inseamna ca asa cum in ultima perioada mi-ati intarit convingerea ca una vorbiti, alta vreti sa transmiteti. Nu se pune problema de a nu respecta vointa colegilor nostri, dar haideti sa detaliem niste lucruri care pot schimba - reactiile unora dintre colegi legate de discursurile acelea emotionale... vi se pare normal domnule Dumbrava cand iesiti intr-o emisiune televizata spunand ca doriti sa participati la bilantul unei curti si spunand ca daca ICCJ este elogiata in MCV i se datoreaza acest lucru CSM, care a aliniat ICCJ sa poata sa solutioneze doarele de mare coruptie? Va intreb acum: in ce mod anume v-ati implicat pentru obtinerea unui nou sediu ICCJ? Cum v-ati implicat pentru suplimentarea unor posturi? In niciun mod. De aceea vorbeam de fariseism.

Pentru mine, judecatorul Stanciu, stiu foarte bine incarcatura colegilor, o spunem la nivel de populism doar pentru ca asa vor sa auda colegii nostri. Va amintiti foarte bine ca tot dvs. ati fost cel care a spus: si la ICCJ trebuie facute verificari, trebuie inspectie judiciara, si eu am crezut in ceea ce apreciam ca reprezinta niste valori pentru dvs si am spus: Da, sa se faca verificari la ICCJ ca nu avem nimic de ascuns.

Daca colegii nostri judecatori asista la astfel de lucruri, atunci cum as califica, si nu am sa-i fac niciodata o acuza colegului care spune in presa ca legea degrevarii instantelor ajuta ICCJ si nu ajuta la degrevarea altor curti. Stimati colegi, toate aceste lucruri au fost transmise in sistem si s-a urmarit ceva anume. De ce a fost necesar sa se iasa in presa de exemplu si sa se spuna: daca sectia pt judecatori nu obliga plenul CSM sa puna pe ordinea de zi solicitarile de revocare ale adunarilor generale ale curtilor de apel si ale judecatorilor nu s-ar fi intamplat acest lucru? Eu imi amintesc discutiile cand s-a spus: punem saptamana viitoare problema revocarilor?

Si multi dintre membrii CSM su spus: nu, vrem sa participam la sedintele de bilant ale tuturor curtilor de apel, lucru care mi s-a parut intemeiat pt ca membrii alesi si CSM acest lucru trebuie sa il faca. Am sa va prezint agenda de fiecare zi a presedintelui ICCJ si o sa las in perioada urmatoare pe locul 2 activitatea ICCJ si o sa acord prioritate colegilor de la curtile de apel si nu spunand aceste lucruri doar fariseic. Imi doresc sa dam dovada de echilibru. Am auzit remarca: Se fac cercetari impotriva unora dintre noi. Intreb retoric: daca maine as fi cercetata sau oricare dintre noi, ne situam deasupra legii? Ma sperie ce aud. Exista posibilitati legale de a lua masuri fata de astfel de atitudini, in masura in care sunt dovedite. 

H. Dumbrava (CSM): Fac apel la dvs ca presedinte al ICCJ sa detensionati discutiile si sa ne concentram pe cele doua puncte pe care le avem astazi.

Ora 10:29: Livia Stanciu: Am spus mai devreme ca am incerca sa ma tin cat mai departe si in mod indirect prin discutiile cu colegii daca apreciati, ca vad ca prin luarile de pozitie de astazi confirmam ca exista mai multe tabere in interiorul CSM si imi pare rau sa aud acest lucru. Niciodata nu o sa apreciez o atitudine de genul celei exprimate aici in interiorul CSM ca se vorbeste de patrupezi. Eu nu am zambit absolut deloc. Daca ma urmariti, am vazut astazi in sedinta plenului CSM apropo de responsabilitate zambete cand vorbea un coleg sau altul, zmabete din partea celor care se dau drept aparatori. Este foarte adevarat ca sedinta de astazi are si foarte multe valente emotionale si este normal sa fie asa. In afara de faptul ca suntem judecatori sau cum spuneau unii Dumnezei suntem in primul rand oameni si trebuie sa ne respectam unii pe alti. Acesta este locul in care fiecare dintre noi membrii ai CSM putem sa ne exprimam si sa spunem tot ce gandim si nu in afara sistemului.

Am vazut ca a fost etichetat acel fariseism, daca nu e asa atunci ar putea fi ipocrizie cand sustinem sa nu externalizam probleme din interiorul CSM si o spunem culmea cei care le-am externalizat. Raman extrem de susprinsa, mai am inca acea naivitate de a crede, pentru ca porobabil unii care au incercat sa creeze disensiuni intre ciolegii de la inalta curte le-a si reusit. S-au facut afirmatii astazi ca o parte dintre colegi, prin luarile de pozitii incearca sa manipuleze pe cei care ne asculta si in principal colegii judecatori. Am auzit si remarci ca astazi s-au facut interventii emotionale pentru sensibilizarea acelor colegi.

Stimati colegi, este extrem de grav daca intr0-adevar prin afirmatiile pe care le facem incercam una sa transjmitem in sistem si sa cream o anumkita imagine favoabila unor, imi pare rau ca trebuie sa o spun, interese de bgrup, si nu sa spunem ceea ce realemente gandim. Spuneam mai devreme ca la momentul constituirii acestui CSM, unde am avut un rol esential, am crezut in acele principii despre care vorbeau, si o sa vi le citez. CSM trebuie sa fie un garant al independentei justitiei, autoritate puyternica si respectata, instituie obiectiva, un organism pentru o justitie indepenta, sa fie o institutie responsabila.

Chiar am crezut in toate aceste lucruriu. Va intreb acum daca tot s-a spus ca unii incearca sa induca anumite idei in sistem, punandu-se la indoaial inteligenta colegilor din sistem, va intreb atunci, si cred ca acesta este momentul pentru ca nu m-ati vazut reactionand pana acum, nu suntem aici 2 tabere, sectia pt judecatori si cea pentru procurori, sa nu spunem doar fariseic aceasta, ci ce spunem sa si gandim. Prin luarile de pozitii, si am sa punctez cateva si imi pare rau pentru ca atunci am spus ca nu cred ca este bine sa ies si sa fac precizari contrare unor sustineri facute de un coleg din CSM care profitand de naibvitatea dvs domnule presedinte Mircea Aron v-a inolculat idei.

V-am lasat ca dvs ca magistrat sa ganditi. Cunoasteti foarte bine pe judecatorul Stanciu Livia si sa va ganditi daca naivitatea aceea e incidenta sau nu. Faptul ca atunci nu am iesit public ci am dat doar un comunicat de la inalta curte cu orivire la votul pe care mi l-am exprimat in 4 ianuarie 2013, stimati colegi, haideti sa discutam extrem de deschis: cum caklificati atitudinea unui colg care a iesit atunci intr-o sreie de publicatii afirmand ca presedintele inaltei curti. Si domnia sa stie ca nu am acceptat sa particip la o anumita situatie, sa fiu eleganta, pe care mi-a solicitat-o. La 4 ianuarie 2013 acea iesire in presa a colegului nostru - si nu am vazut asociatiile profesionale sa spuneti daca e corecta sau nu - mai intai a acuzat presedintele ICCJ ca votul a fost altul decat cel pe care si l-a exprimat. Dupa care a aparut ulterior o alta precizare: ca votul din CSM de la 4 ianuarie a fost fraudat.

Vi se pare corecta o astfel de pozitie? Pot sa va spun atat: nu corespund realitatii sustinerile colegului nostru. O sa sustin si am sustinut ca din punctul de vedere al judecatorului Stanciu, al actualului presedinte ICCJ, CSM ar trebui sa fie condus de un judecator de la ICCJ, de un judecator cu o experienta profesionala bogata, onest, integriu si de aceea atunci am crezut in propunerea care a fost facuta in persoana lui Mircea Aron. Dna judecator, nu imi spuneti ca ceilalti judecatori nu sunt onesti ca nu v-am auzit cand colegul Dumbrava in alte sedinte anterioare...

Faptul ca presedintele Inaltei Curti apreciaza ca astfel de probleme se impun a fi discutate in acest for care nu trebuie sa actioneze ca un sindicat, daca dvs. ati fi venit in acest for, fiti sigura ca o spuneam deschis. Activitatea in cadrul CSM reprezinta una dintre multele zeci de activitati pe care le are presedintele ICCJ zilnic. Nu mi se pare normal ca sedintele sa aiba loc azi una, maine alta, pentru ca nu am posiblitatea de a participa. Am auzit remarca ca a fost impiedicata sectia pentru judecatori cu privire la acea videoconferinta.

Ora 10:27 Judecatorul Adrian Neacsu: In ce priveste problema de legalitate, trebuie sa aplica, legea si sa verificam daca cvorumul cerut de lege este indeplinit. Ca urmare a comisiei II s-a intocmit un material pe care il avem in fata. Sunt peste 94 de judecatorii pentru revocare, deci cvorumul cerut de lege este indeplinit.

Ora 10:15 Magistratii de la mai multe judecatorii din tara au suspendat temporar sedintele de judecata in semn de protest fata de scandalul din CSM.

10:10 Judecatorul Mircea Aron discuta despre procedura de revocare si despre modul in care CSM trebuie sa trateze problema. Aron aminteste de Nicolae Balcescu, de personaje din Caragiale si de Iuda si Cina cea de Taina. "Candidatura mea la presedintia CSM in ianuarie a fost prilejul, nu cauza, pentru acest scandal din CSM, pentru aceste turbulente", sustine Aron.

10:00 Judecatorul Alex Serban:

Sigur ca in plenul CSM trebuie sa analizam toate chestiunile invocate de domnul Danilet. Trebuie sa respectam legea, la fel cum trebuia sa o respectam si cu termenul de 15 zile pe care l-am depasit.

Principala problema o constituie faptul ca un numar foarte mare de judecatori au votat pentru revocare si colegul Danilet ar fi trebuit sa-si puna problema ce legitimitate de reprezentare a judecatorilor o mai are in Consiliu.

Nu cred ca cine are impresia ca peste 1600 de judecatori au fost manipulati in aceasta chestiune privind revocarea.

9:50 Daniel Morar, procurorul general al Romaniei:

Eu cred ca procedura revocarii este extrem de nepredictibila, cu foarte multe lacune in lege. Colegii nostri au dreptul sa se apere. Nu au putut sa se apere in fata adunarilor generale, au drpetul sa o faca aici.

9:40 Livia Doina Stanciu:

Nu cred ca judecatorii din tara s-ar supara pe colegii din CSM care verifica legalitatea unei hotarari de revocare.

9:35 Livia Doina Stanciu, presedintele ICCJ:

Sunt profund dezamagita de turnura pe care au luat-o evenimentele de dupa alegerile din interiorul CSM din 4 ianuarie 2013.

Stimati colegi, ca magistrati niciodata nu avem voie sa ne situam deasupra legii. Am auzit afirmatii pe care n-as putea sa le cataloghez decat ca ieftin populiste in ultima perioada.

Unii dintre colegi au zis ca atributul CSM este doar de a lua act asupra hotarilor generale al instantelor privind revocarea, iar altii au zis ca CSM, daca are aptitudinea de a verifica legalitatea procedurilor de alegere si numire a unor membri in CSM, atunci aceasta procedura trebuie sa functioneze si cand se discuta revocarea membrilor CSM.

S-a ajuns la ideea ca si in procedura revocarii, ca si in cea a alegerii sa se urmeze acest curs de actiune prin care CSM sa verifice legalitatea hotararilor.

9:30 Judecatorul Norel Popescu, vicepresedintele AMR sustine ca cele invocate de judecatorul Danilet si contestarea hotararilor de revocare sunt tardive, depasindu-se termenul de 15 zile.

9:15 Cristi Danilet: Trebuie sa respectam legea. Fie ca e vorba de un act de judecata, fie ca e vorba de un act administrativ ca in cazul de fata. Sunt foarte multe neregularitati privind aceasta revocare. Acest lucru atrage o singura solutie din partea CSM: respingerea revocarii.

Unii spun ca aceasta revocare este ca urmare pentru vara trecuta cand mi-am permis sa ies si sa critic unii politicieni pentru atacurile lor la adresa unor magistrati sau la adresa justitiei. Imi mentin acele pozitii.

Am adoptat pozitii publice privind apararea judecatorilor si procurorilor atacati in spatiul public, fie de presa, fie de unii analisti, fie de politicieni.

Nu am facut nimic de care sa imi fie rusine. Nu inteleg sa accept incalcarea legii atunci cand este vorba de colegii mei.

9:15 Dintre cele 20 de judecatorii si instante indicate de Danilet care ar contine hotarari de revocari nelegale, sau unde au existat incalcari de regulament: Judecatoria Aiud, Judecatoria Bacau, Judecatoria Buftea, Judecatoria Cluj Napoca, Judecatoria Cornetu, Judecatoria Faurei, Judecatoria Focsani, Judecatoria Giurgiu, Judecatoria Lugoj, Judecatoria Mangalia, Judecatoria Nasaud, Judecatoria Pitesti, Judecatoria Ramnicu Sarat, Judecatoria Saliste, Judecatoria Sector 2, Judecatoria Targoviste, Judecatoria Targu Jiu, Tribunalul Militar Bucuresti.

9:05 Cristi Danilet: Se prevede ca hotararile trebuie instotite cu o rubrica de prezenta a judecatorilor la adunarile generale - liste de prezente, conform regulamentului. Aceste liste nu au fost depuse, de unde prezum ca ele nu exista.

Regulamentul prevede ca dupa numararea voturilor in adunarile generale ale instantelor trebuie intocmite procesele vorbale. In cazul a 92 din 105 nu au intocmit asemenea procese verbale. 

Cum spuneam, am identificat 20 de instante in care aspectele de care v-am vrbit se regasesc. 

9:00 Cristi Danilet: Am constatat ca au fost adoptate unele hotarari prin convocari nelegale a unor adunari generale. Convocarea a fost facuta legal pentru doar 85 de adunari generale.

Cu privire la calcularea cvorumului. Legea prevede ca pentru revocare trebuie sa voteze cel putin 2/3 din judecatorii cu drept de vot. In calculul cvorumului trebuiau luati in calcul si judecatorii in concediu sau cei delegati la penitenciar. Au fost instante care i-au exclus pe acesti colegi de la vot. Aceste lucruri au facut ca acele hotarari sa fie nelegale.

Votul trebuie dat in secret, dar la judecatoria Cluj-Napoca s-a votat deschis. La alta judecatorie s-a votat prin reprezentanti, desi votul este personal.

8:57 Cristi Danilet: Noi trebuie in aceasta procedura sa respectam legea 317, regulamentul CSM si de alegere a membrilor CSM si regulamentul de ordine interioara a instantelor. Sustin faptul ca CSM-ul nu este sesizat in mod legal pentru a se pronunta pe aceasta revocare.

Azi aveam nevoie de o adresa semnata de toti judecatorii, o adresa motivata. Procedura nu s-a respectat. Trebuia motivata in sensul a se indica faptele imputate si atributile legale pe care le-am incalcat.

Pentru revocare ar fi nevoie de hotararile a 91 de instante. Am primit 105 hotarari, din care am intalnit cel putin 20 in care au fost adoptate in mod vadit nelegal.

8:53 Cristi Danilet: As fi vrut sa vad asociatiile profesionale in protest in vara trecuta cand judecatori au fost terfeliti pentru decizii luate. As fi vrut sa vad pozitii inclusiv ale colegilor mei din CSM atunci cand unii membri CSM au fost terfeliti si atacati in spatiul public.

Sunt judecator si suntem obligati dupa Constitutia sa respectam o anumita procedura in ceea ce priveste revocarea. As fi vrut sa citesc in motivarea hotararilor de revocare primite de la judecatorii motive solide, insa nu le-am regasit. Am gasit hotarari in care nu sunt motivate in niciun fel.

8:50 Cristi Danilet: Eu inteleg sa ma abtin de la aceasta procedura. Adica nu voi vota. Imi voi spune parerea despre legalitatea acestei proceduri, sa analizez unele nereguli privind procedura de revocare.

Nu putem nega ca procedura de revocare are legatura cu votul direct din data de 4 ianuarie. [n.r . alegerea Oanei Schmidt Haineala la presedintia CSM]. Am constata ca au existat opinii in public, si a unor membri CSM prin care s-au discutat optiuni personale privind exercitarea votului.

Am fost amenintat cu revocarea inca din luna decembrie. Mi s-a spus ferm de catre mai multi colegi judecatori ca daca voi vota altfel decat cum isi doreste Sectia de judecatori voi fi revocat. Am inteles sa imi asum acest vot si nu regret nicio clipa alegerea pe care am facut-o.

8:45 Solicitarea AMR a fost acceptata. Este discutata cererea de revocare a judecatorului Cristi Danilet.

Ora 8:40 - Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) cere discutarea revocarii celor doi judecatori si alegerea vicepresedintelui CSM cu prioritate si mutarea subiectelor de la finalul ordinii de zi, la inceputul sedintei.


Adrian Bordea singurul candidat, dupa ce Alina Ghica si Cristi Danilet si-au retras candidaturile

Alegerea vicepresedintelui CSM, programata initial pe 4 ianuarie, a fost amanata de mai multe ori. Acum, ea este repusa pe ordinea de zi a plenului, iar singurul candidat este judecatorul Adrian Bordea.

Pe 13 februarie, CSM a amanat alegerea vicepresedintelui la solicitarea lui Adrian Bordea care a motivat ca mai multi membri ai Consiliului trebuie sa participe la bilantul unei curti de apel, relateaza Agerpres.

Procedura pentru alegerea vicepresedintelui CSM a fost reluata dupa ce judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet si-au retras candidaturile, in contextul in care majoritatea instantelor din tara au votat pentru revocarea lor din functia de membru al Consiliului.

In 5 februarie, judecatorul Adrian Bordea, reprezentant in Consiliu al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ales in locul Monei Pivniceru, a anuntat ca si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM. Tot atunci, in urma dezbaterilor din Sectia de judecatori, in unanimitate, membrii acesteia au decis sa sustina candidatura lui Bordea.


"S-a decis ca sustinerea acestei candidaturi sa fie insotita de o delimitare clara a atributiilor administrative in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. In acelasi timp, s-a decis ca dezbaterea candidaturii in plenul CSM sa aiba loc ulterior dezbaterii cererilor de revocare din calitatea de membri ai Consiliului a Alinei Ghica si a lui Cristi Danilet", sustineau reprezentantii Sectiei de judecatori.

Bordea in proiectul sau: CSM are si rolul de "a frana manifestari excesive ale libertatii de expresie"

Judecatorul Adrian Bordea sustine in proiectul sau de candidatura ca rolul Consiliului este acela de a "asigura independenta justitiei, de a consolida statutul magistratului si de a eficientiza sistemul judiciar", dar si de "a frana manifestari excesive ale libertatii de expresie, considerate uneori ca atribut al independentei individuale".

Bordea realizeaza in proiect o radiografie a sistemului judiciar, identificand mai multe 'puncte slabe', determinate, in opinia sa, cu precadere de 'reglementari neadecvate, lacunare sau chiar contradictorii'.

Adrian Bordea apreciaza ca spatiul in care functioneaza majoritatea instantelor este inadecvat: birouri supraincarcate, arhive neincapatoare, circuitul fluxului uman greu de rezolvat, sali de sedinta neincapatoare.

Revocarea lui Danilet si Ghica, pe masa CSM

Pe 13 februarie, Consiliul a amanat discutarea revocarii judecatorilor Cristi Danilet si Alina Ghica, dupa ce la inceputul anului in instantele din tara s-a declansat procedura de revocare a celor doi, iar pe 23 ianuarie rezultatele au fost trimise CSM.

Instantele din tara s-au pronuntat in majoritate pentru revocarea celor doi, iar ambii judecatori care erau inscrisi atunci pentru functia de vicepresedinte si-au retras candidaturile.

Consiliul a amanat discutarea subiectului pentru ca documentele sa fie analizate si de Comisia nr. 2 - Eficientizarea activitatii CSM si a institutiilor coordonate, parteneriatul cu institutiile interne si societatea civila.
Presedintele Judecatoriei Ramnicu Valcea, instanta care a initiat procedura de revocare in cazul lui Danilet, Bogdan Mateescu, declara, la acea data, ca din pacate termenul de 15 zile prevazut de lege in care CSM trebuie sa ia act de decizia adunarilor generale nu a fost respectat, scrie Agerpres.

El a spus ca dezbaterile au fost amanate pentru a fi exprimat un alt punct de vedere de catre o comisie din cadrul CSM, desi Consiliul avea timp sa ia toate punctele de vedere pe toate aspectele puse in discutie in acel termen prevazut de lege.

Judecatoria Ramnicu Valcea si Curtea de Apel Cluj, instante care au declansat procedura revocarii din CSM a celor doi judecatori, au transmis pe 23, respectiv 30 ianuarie Consiliului rezultatele centralizate in urma acestui demers.

Potrivit Judecatoriei Valcea, 135 de judecatori din tara s-au pronuntat in legatura cu revocarea lui Danilet, dintre care 103 au fost favorabile propunerii de revocare, iar 32 nu au aderat.

Curtea de Apel Cluj a anuntat ca 424 de judecatori de la 13 Curti de Apel din tara au votat pentru revocarea din CSM a judecatorului Alina Ghica si ca doar 39 de magistrati au fost impotriva masurii.

Procedura de revocare a celor doi a fost declansata dupa alagerile pentru functiile de conducer in CSM de la inceputul acestui an. Atunci, procurorul Oana Schmidt Haineala a fost aleasa ca presedinte al CSM, iar mai multi membri ai Consiliului au contestat modul in care aceasta a fost aleasa. In plus, unii membri si-au acuzat colegii judecatori din Consiliu ca au votat cu un procuror la functia de presedinte, fiind prima data cand Consiliul ajunge sa fie condus de catre un procuror.

Tot atunci, fostul presedinte al Consiliului, Alina Ghica a candidat pentru vicepresedintie, insa nu a intrunit voturile necesare. La functia de vicepresedinte si-a anuntat apoi candidatura judecatorul Cristi Danilet, starnind iarasi nemultumiri in randul Consiliului.

Vezi aici mai multe detalii: VIDEO UPDATE Scandal la CSM: Procurorul Oana Schmidt-Haineala, aleasa noul presedinte al CSM. Judecatorul Cristi Danilet candideaza la functia de vicepresedinte dupa ce candidatura judecatoarei Alina Ghica a fost respinsa / Alegerea vicepresedintelui, amanata
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22428 vizualizari

 • -61 (83 voturi)    
  Pa, (Marţi, 26 februarie 2013, 9:00)

  xrogo [utilizator]

  pa papagalilor,pana aici v-a fost,urmeaza tovarasa Haineala!!
  • +69 (95 voturi)    
   Revocarea lui Alina Ghica si Cristi Danilet (Marţi, 26 februarie 2013, 10:12)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   similara cu suspendarea presedintelui Basescu. Nu sunt motive, dar daca asa vor puscariabili, se face.
   • -32 (44 voturi)    
    hehe (Marţi, 26 februarie 2013, 11:15)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui ty

    "Sunt putini judecători care isi mentin procentul de 51% sustinere in electorat mai ales daca iti asumi alaturi de guvern si trecerea cu tara prin criza", au declarat judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet
    • +24 (34 voturi)    
     judecatorii..... (Marţi, 26 februarie 2013, 15:11)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     ....Alina Ghica si Cristi Danilet au avut dreptate cand au facut afirmatia respectiva iar "revocarea" la ordinul politicienilor a redeschis drumul periculos spre subordonarea justitiei de catre politic.
     Ce nu inteleg cei ce au facut aceasta prostie, este ca actiunea lor va avea efect de bumerang si vor pati lafel cand se va schimba puterea politica.
     Astazi, magistratii din CSM au avut ocazia sa isi castige cu adevarat independenta. Au ratat iar aceasta ii va costa scump caci alti alde voicu si costiniu isi fraca mainile de bucurie si abia asteapta sa ii incalece.
     Cred ca Alina Ghica si Cristi Danilet ar trebui sa gandeasca serios la o asociere cu gruparea Monica Macovei si sa continue lupta inceputa, in plan politic.
     Ar fi un castig pentru noi, cetatenii de rand care astazi am fost infranti dar care nu abandonam.
     • +19 (29 voturi)    
      a castigat doamna pivnicereasa si cu ea varanul (Marţi, 26 februarie 2013, 16:18)

      V. Val [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      si altii ca el. A pierdut Romania.
      • -3 (15 voturi)    
       sigur sigur (Marţi, 26 februarie 2013, 17:25)

       Colonel [utilizator] i-a raspuns lui V. Val

       peste 1000 de judecatori au fost prostiti de voiculescu sa voteze revocarea
       • +2 (6 voturi)    
        sigur ca da (Marţi, 26 februarie 2013, 20:14)

        sucaa [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

        si nu neaparat prostiti de varanu toti. o mare parte au interse ca justitia sa nu functioneze. sa nu-i traga la raspundere csm-ul cand dau verdicte dupa ureche sau interes. nici nu ai idee cat sunt de genul acesta.
        iar unii chiar au fost fortati sa semneze de catre seful sectiei. am auzit de astfel de cazuri.
        pune sa se faca vot secret national si o sa ramai surprins de rezultat.
        pe acelasi calapod cu intrebarea ta, chiar crezi ca ue a laudat actualul csm ca au fost prostiti de macovei si basescu?
        oare cine crezi ca stie mai multe despre libertatea justitiei, comisarii europeni sau judecatorii care iau mita?
        sunt tare curios de raspunsul tau... :)
        • +1 (1 vot)    
         Da da (Miercuri, 27 februarie 2013, 21:05)

         Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

         Logica basistului: cand 1000 de judecatori voteaza cu noi sunt onesti, cinstiti, reformatori, etc

         Cand 1000 de judecatori nu voteaza cu noi: sunt manipulati de Voiculescu si "mare parte" au interesul sa nu functioneze justitia.

         Te doare capul!
   • +49 (59 voturi)    
    ca la piata! (Marţi, 26 februarie 2013, 11:54)

    q1953 [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Chiar acum urmaresc lucrarile CSM si ma intreb cum pot fi acesti imperbi si aceste imature ( exceptie face D-na Stanciu) magistrati.
    Parca sunt niste mahalagioaice la piata.
    Sa va fereasca Dumnezeu sa ajungeti la mana lor!
    • +6 (10 voturi)    
     mda..si eu am privit hipnotizata (Marţi, 26 februarie 2013, 17:14)

     Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui q1953

     volanasele si trandafirasii din carpa de la rochitele judecatoarelor tinere si ..supraponderale..
     Chiar pareau niste ..gospodine autentice,.. care se certau, voluntar, la sedinta de la judeteana de partid..
     Nu as vrea sa fiu inteleasa gresit, nu consider ca neaparat tinuta .. de calitate , chiar inalta omul, indiferent cat de idiot ar fi, insa, cocoanele astea nu mi-au inspirat decat un soi de ..caracter ieftin!!
   • +10 (22 voturi)    
    mda... (Marţi, 26 februarie 2013, 15:16)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui ty

    de aici din Germania, Romania pare cam de rahatel.
   • -3 (7 voturi)    
    si cu condamnarea lui Nastase (Marţi, 26 februarie 2013, 21:23)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Nu sunt motive, da' umflati-l.
   • -1 (5 voturi)    
    Similar si cu demiterea lui basescu (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:50)

    Ansy [utilizator] i-a raspuns lui ty

    .... e ca marea majoritate este pentru schimbare ! Mai mult de atat ce trebuie sa spun. Si ce vrea majoritatea este pentru basisti neimportant. Ce mai inseamna 83 % ? Ne impiedicam noi de asta ?
  • +58 (72 voturi)    
   Rabdare bolsevic mic!!! Nu mai suntem in comunism! (Marţi, 26 februarie 2013, 10:14)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Trei sferturi din membrii CSM nu au ce cauta acolo. Limbaj de lemn, duplicitar, acestia sunt tovarasii lui Pivniceru care e in stare sa sacrifice un sistem judiciar intreg, o tara intreaga pentru libertatea unui turnator al Securitatii ca Felix! Tot ce este peste 60 de ani trebuie sa plece din acest sistem, nu vor sa se schimbe si nici nu pot, sunt tributari mentalitatilor comuniste si mafiote introduse de PSD si PNL in justitie!
   Mi-e scarba!!!
   • -37 (51 voturi)    
    jos laba de pe justitie hiena farisee! (Marţi, 26 februarie 2013, 11:05)

    busola [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Un sfert din membrii CSM nu au ce cauta acolo: lipsa de profesionalism, moralitate de revansarzi. Acestia sunt tovarasii basisti care vor sa sacrifice intregul sistem judiciar pentru libertatea si blocarea dosarelor in care pot fi acuzati prezidentul si camarila sa. Stalinismul de care dau dovada feriseii justitiabili este intemeiat pe duplicitatea morala a unor personaje ca Macovei (specialista in teoria loviturii de stat), Morar (un Mengele al dosarelor contra adversarilor PDL). Micile hainele si danileti sunt doar 4 pe zi obediente, care vin la mana stapanului...
    • +28 (42 voturi)    
     Vezi ca.... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:18)

     SoulRider [utilizator] i-a raspuns lui busola

     ...te-ai demagnetizat! Nu mai arati Nordul. De fapt cred ca ai aratat mereu Estul, dar ai avut pretentii de busola autentica. Esti anacronic, din toate punctele de vedere.....
     • +2 (10 voturi)    
      ...si daca ... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:50)

      vio-e1 [utilizator] i-a raspuns lui SoulRider

      ...este o busola cu alcool ( exista asa ceva, la busola giroscopica) , se explica multe...
    • +8 (26 voturi)    
     sa stii ca suntem de acord (Marţi, 26 februarie 2013, 14:32)

     math [utilizator] i-a raspuns lui busola

     foarte multi oameni care urmaresc ce se intampla in ultimul timp sunt perfect de acord. Exact asta se intampla este o lupta pentru libertate. la fel ca stramosii nostri daci, prietenii tai din USL se lupta cu dintii pentru libertate. Nu exista nici o opreliste, in afara de basistii aia nenorociti la la UE sau NATO.

     Justitia trebuie sa faca dreptate pentru popor in anul victoriei dar fara sa existe vreun corupt sau acuzat de la noi de la useleu.
    • +1 (11 voturi)    
     Back to '50 (Marţi, 26 februarie 2013, 16:51)

     Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui busola

     Parca e din Pravda -jos labele imperialisti de pe Cuba ! Evident in pravda nu aparea exprimarea agramata ce e un bonus al timpurilor actuale. E chiar amuzant ca un individ, edident dezaxat, isi ia pseudonim "busola". Misterele creierelor "smintite" sunt inca departe de a fi descifrate. Oricum cei ce cred ca actiunea de azi de subordonare a justitiei politicului e un prilej de veselie vor fi primii ce vor plange cand se vor lovi de aceasta justitie. cam cum e si cu muncitorii de la Oltchim ce au votat PSD si acum trec rapid la somaj si nu stiu de unde li se trage.
   • +31 (43 voturi)    
    gresit (Marţi, 26 februarie 2013, 11:52)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    varanu n'a fost simplu turnator.
    el n'a colaborat, el a fost si este securitatea !
    cel putin colonel.
    are dreptate maior, varanu, niculai, closca stanescu, colonelul slinos dogaru, etc.
    securitate este si azi, mafiotizata, parazitand statul.
    • +1 (3 voturi)    
     Si marmota .... (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:53)

     Ansy [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Si Basescu era dama de pension la Anvers ! Cum ai fost si tu cu familia ta inainte de 89 numai pe afara stateai ...
     Si marmota ....
   • -3 (13 voturi)    
    Eu cred ca (Marţi, 26 februarie 2013, 14:58)

    danbaloiu [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    in special cei peste 60 de ani trebuie sa ramâna.
    Daca alina si vasilica sunt idolii tai din JUSTITIE, stai rau cu "mobilarea" etajului.
    În domeniul asta vârsta este o virtute. Pune mâna pe carte si o sa te convingi.
    • -1 (5 voturi)    
     mai lasa bre cartile de joc (Marţi, 26 februarie 2013, 17:48)

     un dac [utilizator] i-a raspuns lui danbaloiu

     si pune mana pe o carte adevarata. daca e asa cum spui matale, cum iti explici ca initiatorul demiterii lui danilet este cel mai tanar presedinte de judecatorie din tara? oare are legatura cu liberalul de taica-su care e primar de 4 mandate la baile govora? sau cu faptul ca varanul este tovaras de arme cu anostescu via pivniceru?
     ca sa nu mai zic ca a candidat singur tinerelul in valcea, precum idolul sau crizel. de fapt invers, ca sa respectam cronologia.
     ps: degeaba "mobilezi" etajul daca la parter ai caca pe gresie.
  • -16 (46 voturi)    
   4pe zi nu papagali (Marţi, 26 februarie 2013, 10:19)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Legitimitatea e cam aceeasi ca la refrendum: nu conteaza cat de multi vor sa pleci ci cum intorci legea in favoarea ta.

   Pariu ca or sa castige la masa verde? Ghici cine ii ajuta?
   • +33 (45 voturi)    
    multi dar prosti (Marţi, 26 februarie 2013, 12:10)

    quetzal [utilizator] i-a raspuns lui busola

    "legitimitate" vine de la respectul legii si nu de la numarul de idioti care voteaza.
    Mai lasa latrina3 si mai deschide o carte:

    LEGÍTIM, -Ă, legitimi, -e, adj. 1. Care este întemeiat pe lege, care se justifică prin lege.
   • +2 (8 voturi)    
    Pai.. si ce a fost legitim (Marţi, 26 februarie 2013, 17:25)

    Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui busola

    in organizarea referendumului din vara?? Ce motive pentru a destitui un presedinte au fost invocate??
    La fel si aici! Ce motive au invocat judecatorii in a-i inlatura?? Au incalcat legea? Niciunul! Inafara desigur, de " nu-mi place fatza lui?
    Sau poate ca s-au opus la lovitura de stat, si asta deranjeaza pe tot felul de halogenati ca dumitale..
  • +7 (27 voturi)    
   Pa ..Pa (Marţi, 26 februarie 2013, 11:19)

   ionamaru [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   - ga ... vezi ca te asteapta m.badea cu ..seminte !
   Mai sunteti ??
   • -12 (22 voturi)    
    Ai vazut (Marţi, 26 februarie 2013, 13:54)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui ionamaru

    ca a fost PA!!!
    Urmeaza ce am stabilit,tovarasa Haineala!!!
   • +24 (36 voturi)    
    Antena 3 a decis cine face parte din CSM (Marţi, 26 februarie 2013, 14:03)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui ionamaru

    tara in care televiziunea unui turnator la securitate implicat politic decide cine trebuie revocat dintr-o institutie ca CSM e o tara grav bolnava

    revocarea celor doi judecatori s-a facut doar DUPA ce Antena 3 i-a denigrat ceea ce arata comportamentul de turma al unora
  • +34 (44 voturi)    
   dle gade (Marţi, 26 februarie 2013, 11:48)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   deci, dupa cum spui, totul este conform planului de la grivco si latraturilor de la latrina.\

   bine ca recunoasteti, nerusitnat, ca planul varanului existe si e urmarit pas cu pas, cu abnegatie comunista.\

   deci, lovitura de stat continua, puterea totala !
   partid unic v'ati tras, aveti guvernarea, parlamentul votat numai de 20% din populatie este masina de ...demokratura, va mai lipseste justitia.
   dupa care, cu base va fi floare la ureche.\
   scapa si varanu de parnaie, poate si voicu, musai sa scape si fistichiu.

   el maximo crin a spus clar, presedentia eate ultimu tzel !

   dca csm cedeaza azi, adio separatia puterilor, adio democratie, trecem la regimul nord corean.
   nici cu cuba nu ne vom putea compara, si cuba trece la democratie. incet, dar sigur.

   pe voi va legitimeaza varsarea de sange de la lovirutie, balconul cu flanelati si ciomagelile minerilor.

   fiti mandri !

   ps. jos iliescu, varanu la brutarie !
  • +9 (17 voturi)    
   ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:14)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   de ce ?, ca vrei tu ?, voiculescu ?, usl ?, mafia ?, coruptii ?
  • +3 (7 voturi)    
   E jale mare! (Marţi, 26 februarie 2013, 19:29)

   RaduConstantin [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   O singura data in istoria ei moderna a mai fost atacata Romania atat de brutal si de periculos in sistemul ei de valori: s-a inamplat la prima navala a comunistilor! Hipnotizati parca de aceasta noua navalire (tot) comunista, romanii isi pun fara nicio ezitare, viitorul lor si al copiilor lor, in mainile gretoase ale infractorilor si golanilor comunisti. Clocotul puturoseniei, hotiei, preacurviei s-a revarsat peste Romania incepand din vara lui 2012 si nu pare se opreasca inainte de a sterge si ultimele urme de bun simt, de onoare, de buna intentie si mai ales de dragoste de tara.

   Pentru a doua oara in istoria tarii asistam la rasturnarea valorilor civice si educationale cu o violenta nemaiintanlita. Analfabetii, repetentii, nultitatile sociale dar mai ales tradatorii acestei tari desfiinteaza legi instituind in locul lor cutume golanesti, in care infractiunea este trecuta ca talent.

   O singura data istoria patriei noastre a mai consemnat o ofensiva atat de violenta si de abjecta sistemului de eductaie romanesc. Numai comunistii anilor 45 au mai creat "academicieni cu renume mondial" din absolventi de 4 clase primare; numai ei si cei de-acuma, adica urmasii lor, cei care numesc plagiatura un fel de cutuma populara.

   Stiu, romanul a fost mai mereu lipsit de vlaga si initiativa in fata istoriei, dar daca in trecut a putut emite scuza ca a avut de infruntat un tavalug scatofagic necunoscut si neimaginat la vremea respectiva, astazi, cand acelas tavalug plin de duhoare infectioasa ii ataca fiinta, de ce mai sta cu minaile la piept? De ce nu iese in strada , de ce nu intra peste parlamentul lichelat si nu-l scoate in suturi afara? De ce mai suporta un infractor, un hot de diplome in fruntea lui? Nu-i este ineajuns umilinta la care e supus zi de zi si ceas de ceas? Ce mai asteapta el de la viata? De cine si de ce ii mai e frica? De ce sa mai fie tolerant cu nesimtirea, obraznicia, mizeria comunistului?
  • 0 (2 voturi)    
   Pa (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:10)

   PBuzau [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Sunteti puscariabil ?
  • +2 (2 voturi)    
   Cata dreptate ai Pa... (Miercuri, 27 februarie 2013, 10:50)

   cboengiu1284466354445 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   ...pagalule...
   Oare cat a primit doamna Pivniceru pentru a intra in acest joc politic, acceptand sa fie in acelasi timp si lider sindical si ministru? Este un evident conflict de interese.
   A acceptat sa renunte atat la salariul de inalt magistrat, cat si la pensia consistenta, pe care ar fi luat-o in scurt timp.
   Probabil ceea ce primeste in schimb este mult mai consistent. Sau o face din grija pentru binele public?
 • -30 (52 voturi)    
  ... (Marţi, 26 februarie 2013, 9:06)

  vitan.sandu [utilizator]

  Iata un individ fara rusinica, incercand cu disperare sa se agate de ceva numai sa ramana pe o functie! Nu stiu ce rubrici lipsesc, trei din aproape 2000 de judecatori au votat indirect, buletinul de vot nu contine toate rubricile etc. Orice numai sa ajunga el la concluzia ca nu este cazul sa plece. Mare rusinica! Unde naiba o fi onoarea de a pleca atunci cand nu mai esti acceptat de cei cu care lucrezi?
  • +31 (47 voturi)    
   sa te vedem (Marţi, 26 februarie 2013, 10:29)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   de ce trebuie sa plece? sunt curios care este motivul... poti sa ne luminezi?
   doar ca a votat altfel decat vroiau judecatorii corupti?
   sau este alt motiv?
   cum cineva nu face cum vreti voi, il suspendam demitem, revocam. nici nu conteaza motivul. conteaza ca daca nu face cum vrem, gata il dam jos incalcand toate legile.
   • -25 (41 voturi)    
    pentru ca asa au votat (Marţi, 26 februarie 2013, 11:43)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

    cei ce l-au angajat in acea functie .
    nu e ales pe viata , nu e ales de popor , e doar un angajat , si angajatorii au decis ca nu isi face treaba bine .

    angajatorii tai ce zic ?
    • +21 (31 voturi)    
     uitati de adevaratii angajatori.... (Marţi, 26 februarie 2013, 12:24)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     .....adica noi cetatenii platitori de taxe, care ii tinem in spinare pe toti, cu familii, amante, amici....etc si care asteptam de la ei (toti) sa isi faca datoria.
     Daca sunteti bugetar, inseamna ca si dvs sunteti unul dintre angajatii nostri, v-ar interesa parerea mea de angajator ?
     • -9 (21 voturi)    
      nu (Marţi, 26 februarie 2013, 12:37)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      in acest caz nu suntem angajatori , suntem doar cei ce contribuie la salariul lor .
      daca erau alesi direct de noi , eram angajatori .
      in nici o situatie nu se cere parerea poporului cand un angajat bugetar e demis .

      si nu , nu sunt bugetar .

      si oricum in cazul asta nu ai cum sa ai "parere de angajator" .
     • -2 (4 voturi)    
      Ma lasi cu parerea ta de angajator (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:42)

      Ansy [utilizator] i-a raspuns lui translativus

      Nu uita ca Basescu a imprumutat tara cu 20 de miliarde de euro ( Ceausescu a infometat tara sa plateasca inapoi 20 de miliarde de dolari). Si din banii astia cum zice doctrina de dreapata s-au platit salarii si pensii. Asa hai mai lasa-ma cu parerea ta de "adevarat" "angajator" (pare un pic cam manelistic, valoarea ta, dusmanii ....), cand or sa plateasca si copii tai pocinogul.
    • +18 (28 voturi)    
     dar legea ce zice? (Marţi, 26 februarie 2013, 12:31)

     quetzal [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     angajatorul tau e si el obligat sa respecte legea si sa motiveze o concediere, nu stiai nici macar atata lucru? Sau nu scrie asta in statutul vostru al postacilor ? Of, va cam exploateaza voiculescu asta, mai deschideti si voi Codul Muncii, mai informati-va si poate mai puneti si voi de o greva din cand in cand :))
     • -5 (15 voturi)    
      care lege ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:10)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

      pentru tine (ca bugetar) da , scrie , dar pentru ei , ca "numiti" , nu scrie asa ceva .

      pacat ca nu poti exprima idei proprii , doar texte propagandiste scrise de altii .
      • +4 (12 voturi)    
       hahaha (Marţi, 26 februarie 2013, 14:58)

       sucaa [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       ce conteaza legea pt voi? a contat vreodata?
       s-a deschis cutia pandorei, daca judecatorii pot sa dea afara pe unul de-al lor ca asa vor muschii lor, maine poimaine or sa ceara si angajatorii sa faca la fel. si sa vedem ce bine o sa te simti cand vei fi dat afara ca asa vrea angajatorul fara sa-ti dea vreo explicatie.
       dar ramaneti voi cu ideea ca s-a "depolitizat" justitia cand acum ati politizat-o de nici dracu n-o s-o mai descurce.
       o sa aveti sefi peste procurori si judecatori repetenti, incompetenti si slaugi ai lui felix. n-a fost bun profesionalismul si integritatea.
      • +4 (12 voturi)    
       slugi voiculestiene habarniste (Marţi, 26 februarie 2013, 15:11)

       quetzal [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       haha, mai bine bugetar cinstit decat sluga (pardon, "angajatul") privatului voiculescu ca tine:) Nici macar nu citesti articolele pe care ti a trasat sarcina sa le comentezi :)

       Da, spre uimirea ta si a patronului tau infractor, legea trebuie respectata chiar si in cazul celor alesi, si ei au un mandat si ei au atributii legale pe care trebuie sa le respecte. Si DACA nu le respecta sunt revocati. Altfel, sunt lasati sa-si termine mandatul. Asa se intampla in toata lumea civilizata, doar in grotele voastre comuniste votul "poporului" (mult si prost) era suveran si tinea loc de lege si de reguli democratice.
       • 0 (2 voturi)    
        Nu serios? (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:48)

        Ansy [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

        In lumea civilizata cine te-a pus intr-un post te poate si schimba.
        • +1 (1 vot)    
         de motive ai auzit? (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:42)

         quetzal [utilizator] i-a raspuns lui Ansy

         In lumea civilizata schimbarile se fac cu motiv legal nu pentru ca asa le-a traznit unor infractori.
     • -1 (3 voturi)    
      Legea veche sau asta modificata de PDL (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:47)

      Ansy [utilizator] i-a raspuns lui quetzal

      Dar legea aia de o invoci tu a fost modificata de PDL si acum poti fi dat afara mult mai usor (vezi cazul Nokia). Unde mai este demintatea cand ai luat vot negativ de la majoritatea care te-a ales sa iti dai demisia. Asta nu mai exista. Danitetul tinea de functie ca vai unul dintre judecatori nu avea basca. Mi-e jena de unii oameni !
      SI inca o chestie : nu scrie in "lege" ca CSM doar ia act de revocare. S-au pus sa voteze poate poate o iesi votul pe invers.
      Jos basistii din tara asta!
      PS. Un basist poate avea 2 neuroni doar cand ii numara Anastase !
      • +2 (2 voturi)    
       legea latrinelor (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:53)

       quetzal [utilizator] i-a raspuns lui Ansy

       nu mai spune, asa a spus la latrine sau ai folosit cei 3 neuroni ca sa citesti legea?:))
       Orice concediere din motive ce tin de persoana salariatului trebuie motivata:

       Concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului
       Art. 62
       (3) Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.

       PS Un spectator al latrinelor si adept al voiculescului ca tine vorbeste despre legi si neuroni? muhahaha, asta mai lipsea, e ca funia in casa spanzuratului :))
    • +9 (21 voturi)    
     pt ca asa vor ei, nu? (Marţi, 26 februarie 2013, 13:30)

     sucaa [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     ce intreb eu si ce raspunzi tu...
     nu este ales pe viata, este ales pe 6 ani.
     angajatorii au decis ca nu isi face treaba bine? ce nu si-a facut bine? nici aia in sedinta, nici tu nu dati un raspuns clar.
     nu se revoca un om ca asa vreti voi. trebuie sa fie un motiv intemeiat.
     sa schimbi oamenii doar ca nu-ti convine tie ce voteaza nu inseamna ca traim intr-un stat de drept.
     eu vreau sa aud motive clare.
     lipsa motivelor denota incompetenta si rea vointa!
     • -6 (16 voturi)    
      nu prea intelegi ... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:14)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

      nu sunt demisi ca vreau eu .
      sunt demisi ca asa vor cei care iau numit acolo , e legal e corect .

      si sunt inlaturati pentru ca nu si-au respectat promisiunile din "campanie" , ce frumos ar fi daca ar putea fi generalizata aceasta metoda !

      si pe de alta parte nici nu conteaza ce vrei tu sau eu , conteaza ce vor ei .

      sau esti la fel de implicat cand este schimbat orice bugetar numit pe o functie ?
      • +1 (11 voturi)    
       evident (Marţi, 26 februarie 2013, 14:41)

       sucaa [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

       nu poti sa raspunzi la intrebare.
       cum sa nu conteze. schimbam oamenii cum ne vine pe chelie?
       nu sunt demisi ca vrei tu dar ai vrut sa fie demisi. din acest motiv te intreb in ce baza?
       dar ma chinui degeaba, daca nu ti-a trasat felix prin latraii lui de servici badea, gadea & comp ce sa raspunzi nu poti.
       daca a ajuns un urmarit penal, un turnator de familie sa schimbe justitia cum vrea el atunci este grav. cand toti toti aia de stau cu batista la hidrant tipa la judecatori sa fie dati afara pe ca seful lor sa scape de puscraie suntem pierduti. si mai grav este ca gasesc oameni slabi ca tine care cred aceste aberatii.
       bugetarul este numit pe o perioada nedeterminata, cum corect spui, membrul csm este votat pt o perioada determinata de 6 ani.
       ne-am obisnuit sa demitem, suspendam oameni cand nu fac ca penalul felix. si aducem tot felul de papusi care nici nu stiu sa vorbeasca. vezi noua propunerea pt procurorul Romaniei a ministrului ce se plimba cu masina infractorului nastase, care a fost repetent la o materie. astfel de oameni vrea felix la sefia justitiei. repetenti si incompetenti si dam afara oameni competenti care nu fac cum spune el.
       ce sa zic, aveti o logica curat stalinista...
    • +2 (10 voturi)    
     ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:17)

     cotora [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     ce argument ciudat
    • +3 (11 voturi)    
     Comment sters de user (Marţi, 26 februarie 2013, 14:55)

     NL [anonim] i-a raspuns lui adrian8

  • -18 (28 voturi)    
   onoare ? (Marţi, 26 februarie 2013, 11:52)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   de ce ? credeai ca un astfel de clovn are onoare ?

   onoarea e pentru fraieri !

   ps. parca declarase ca oricum ar fi , daca il voteaza sa plece el pleaca imediat ... nu ?
  • +19 (29 voturi)    
   inca (Marţi, 26 februarie 2013, 12:11)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   o campanie si alegeri ins stilul dragnea/oprisan.

   judecatoriile care l'au "votat" afara pe danilet, au folosit precedeul dragnea.
   nu se face dovada cvorumului la adunarile judecatorilor, nu conteaza cum se voteaza, ci cum se numara voturile.\

   in mod sigur, judecatoriile care i'au "votat" afara pe cei doi juzi, pe pariu, sunt din urbe unde primarii si/sau presedintii de judete sunt usl'amisti.
   poate cineva, vreun jurnalist de investigatie, va porni pe urmele acestei afaceri, va arata cum si cat de cinstiti judecatori avem, prin diferite localitati, legaturile lor cu puterea locala si obedienta clientelara.

   asta, ca s'o stim inainte de raportul din decembrie, mcv.
  • +9 (15 voturi)    
   ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:16)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   ca sa fii revocat, trebuie motivatii, nu pentru ca asa vrea asociatia judecatorilor, costiniu, sau pivniceru,etc
  • 0 (6 voturi)    
   sanduv (Marţi, 26 februarie 2013, 14:56)

   the [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   sa nu mai clatini capul, ca se aude zgomo de valuri ...
 • +37 (51 voturi)    
  Mafiotizarea tarii continua (Marţi, 26 februarie 2013, 9:18)

  Trojan.H [utilizator]

  Asta si cu ajutorul rusoaicei de la Justitie.
  • -11 (27 voturi)    
   ai argumente ? (Marţi, 26 februarie 2013, 11:41)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   sau doar mesaje propagandisto-pcr-iste?
   • 0 (8 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 26 februarie 2013, 14:58)

    NL [anonim] i-a raspuns lui adrian8

    • +1 (5 voturi)    
     Tu cand votezi dai argumente? (Marţi, 26 februarie 2013, 16:52)

     The Special One [utilizator] i-a raspuns lui NL

     Un vot nu se argumenteaza, pt se ia decizia pe baza rezultatului (procent poate varia 50% 75% etc), o decizie data de un singur individ trebuie argumentata si potential pusa la indoiala ( curtea de apel)

     Hai sa nu mai confundam lucrurile. Aceeasi judecatori "voculescieni" i-au ales pe astia 2, aceeasi ii dau jos.

     Eu cred ca demisia are mai mult de a face cu modul cum au votat in ianuarie si le-au tradat lor brasla (orgoliu prostesc sau nu e alta discuttie), decat cu politica. Poti sa gandesti si asa: cum mai Vasilica nu a-ti gasit voi un candidat dintre judecatori capabil sa conduca CSM, daca nu ai avut incredere in alt judecator coleg, putea sa candideze el.
     • 0 (0 voturi)    
      esti ceva de speriat... (Luni, 4 martie 2013, 14:57)

      lucyan [utilizator] i-a raspuns lui The Special One

      cu gramatica, dar si cu logica, pana la urma...
      ai dreptate, romanul nu voteaza cu capul, voteaza cu stomacul...(sau ce le-a mai promis turnatorul)...
      numai ca sufera o tara intreaga pentru prostia, lacomia unora...
 • +31 (41 voturi)    
  Ceva de speriat (Marţi, 26 februarie 2013, 9:35)

  Trojan.H [utilizator]

  Sunt citiva printre astia de la CSM cu care n-as vrea sa ma intilnesc noaptea pe strada.
  • +18 (26 voturi)    
   Impostura (Marţi, 26 februarie 2013, 11:23)

   versad [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Dupa cum se vede , CSM-ul este inlocuit de cele duoa organizatii profesionale , care in fapt nu au nicio responsabilitate ...
  • +2 (4 voturi)    
   :)) (Marţi, 26 februarie 2013, 16:25)

   T34 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Ba eu chiar as vrea! :D
   • +2 (4 voturi)    
    Esti luptator wrestling:)) ? (Marţi, 26 februarie 2013, 17:31)

    Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui T34

    Ca sa devin optimista ! :D
 • +22 (38 voturi)    
  romania (Marţi, 26 februarie 2013, 9:54)

  doamnefereste [utilizator]

  In fiecare dimineata ma trezesc si realizez cu groaza si scarba ca sunt in romania, urasc romania, urasc guvernul, urasc biserica ortodoxa, urasc presa, urasc romanii care se inghesuie la metrou, urasc ca vedem in fiecare zi cum ne fura gunoaiele si in loc sa mergem sa le dam foc la case stam si ne planegm pe net, urasc ca din cauza lor am ajuns sa urasc........
  • -14 (28 voturi)    
   un consult medical e mai bun (Marţi, 26 februarie 2013, 10:23)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

   In general merge cu pastile...dar tratamentul trebuie dublat de activitate fizica, in principiu cu scop lucrativ.
  • +10 (18 voturi)    
   ...actioneaza... (Marţi, 26 februarie 2013, 10:31)

   ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

   ...e mai eficient si benefic si pt sanatatea ta emotionala si pt tara...iata :

   http://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/02/16/azi-s-a-nascut-miscarea-antitaxe/
   • 0 (4 voturi)    
    Pesimismul il face incapabil (Marţi, 26 februarie 2013, 14:37)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ALTAN

    sa actioneze.

    Actiunea se naste din optimism iar lehamitea, ca sa nu zic lenea, din pesimism.
  • -1 (3 voturi)    
   miorița (Marţi, 26 februarie 2013, 15:16)

   MdRaesculum [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

   a devenit postulat: ciobanul nu pune bîta și cîinii pe asasini. schimbați, naibii, postulatele!
  • 0 (4 voturi)    
   Daca tu (Marţi, 26 februarie 2013, 16:24)

   miguelito [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

   urasti tot si pe oricine, cred ca ai o problema cu tine insuti
 • +23 (31 voturi)    
  Este foarte bine ca e public (Marţi, 26 februarie 2013, 10:13)

  TNour [utilizator]

  Putem vedea de la ce personaje jalnice asteptam dreptatea.
  Este hidos, fie ca este vorba de a condamna criminali sau a te apara de abuzurile puterii, fondul este lasat in urma formei. "a te acoperi de hartii" ca sa nu patesti nimic este sport national.
  In instante este identic ... criminalii scapa din vicii de procedura, nevinovatii stau in inchisoare din cauza ca tabelul nu avea destule coloane, etc.

  Kafka a fost un tip rezonabil fata de acest spectacol.
  Am dori sa vedem ca se judeca in raport cu spiritul legii si nu cu ascunsul dupa culoarea pixului.
  Pacat ca nu avem sistemul cu jurati: oamenii de rand au mai mult bun simt in a judeca.
  • -1 (3 voturi)    
   Adevarat (Marţi, 26 februarie 2013, 18:42)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui TNour

   Dar, lumea, nu-i-asa?, avanseaza. Intrebari:
   1. Citi dintre toar'a'sii din CSM au citit Franz Kafka?
   Acolo era vorba, in esenta de angoasa metafizica, cred, la noi in RO e delir in toata regula .
   Sintem tara lui Ieronimus Bosch.
   2. Nu exista lege pt.toti. Unia ne tirim pt.un lot de pamant prin tribunale cu anii, pt.altii exista aminari pina la prescriere faptei.
   3. Cu sistemul de jurati. Ati accepta sa fiti judecati de niste oameni spalati pe creier de Antene? In cel mai bun caz va veti trezi cu Mazeta, Evoque, Montesquieu sau cu Dl.Colonel. In cel mai rau ...
 • +21 (33 voturi)    
  Am (Marţi, 26 februarie 2013, 10:34)

  Jar [utilizator]

  inteles ca CSM-ul e singurul "stapan" al judecatorilor.
  Daca judecatorii isi belesc cum doresc acest stapan,de ce ne mai miram ca justitia e asa cum e,ca dreptatea se imparte pe bani,pe mofturi,pe trafic de influienta...?
  Romania nu mai are scapare!
  Scapa doar Voiculescu,Chireac,Stanescu,Fenechiu...
  • +16 (20 voturi)    
   Bine (Marţi, 26 februarie 2013, 11:25)

   Kappa [utilizator] i-a raspuns lui Jar

   cred ca CSM-ul, desi n-am pregatire de drept, ar trebui sa fie singurul stapin al judecatorilor, ca si astia trebuie sa raspunda in fata cuiva pe lumea asta.
   Problema este ca atunci cind ai un stat de drept "rodat", acest for suprem al magistratilor se aglutineaza de la sine si sint, intre ei, fara pata si fara prihana. Ca-n SUA, Franta etc..
   Cind nu-l ai, ai fauna asta.
  • -8 (20 voturi)    
   cred ca nu intelegi democratia (Marţi, 26 februarie 2013, 11:37)

   Colonel [utilizator] i-a raspuns lui Jar

   CSM nu este si nu trebuie sa fie stapanul judecatorilor. Judecatorii isi aleg reprezentantii si ii pot revoca.
   • +4 (12 voturi)    
    ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:21)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    ii poti revoca din functie cum vrea unii, fara o motivatie ?, ca la referendum, nu a incalcat constitutia, dar il suspendam !, sunt niste regului, legi, constitutie, facem chiar ce vrem, anarhie !?
   • +1 (7 voturi)    
    democratia populara de tip chinez (Marţi, 26 februarie 2013, 16:47)

    quetzal [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

    Ce mult le place comunistilor sa se ascunda dupa "democratie":)
    Dar "democratia" asa cum o inteleg ei inseamna tirania prostilor manipulati de cativa mafioti. Dictatura proletariatului.

    Democratia liberala e altceva, inseamna ca nimeni nu e mai presus de lege, nici macar votul hotilor, oricat de multi ar fi ei.
  • 0 (24 voturi)    
   stapan ? (Marţi, 26 februarie 2013, 11:39)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Jar

   tu nu prea intelegi cum trebuie sa functioneze o democratie ... numa suntem pe vremea stapanilor absoluti , in zilele noastre avem alesi si numiti in functii , oameni care au o treaba de facut , acestia nu sunt "unsi" prcum regii , ei sunt angajati , si fot fi demisi .

   e simplu , trebuie doar sa nu mai gandesti pe stil pcr-ist .
   • +2 (6 voturi)    
    Vad (Marţi, 26 februarie 2013, 14:46)

    Jar [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    ca nici tu,ca si Ponta ,nu prea le aveti cu ghilimelele...Mai ,ganditorule,cand un judecator vinde dreptatea pe bani,cine il trage la raspundere,ma?Nu CSM-ul,ma?Mai are curaj CSM sa traga la raspundere un judecator corupt,daca poate fi revocat oricand de nemultumiti...?
    • 0 (6 voturi)    
     bati campii (Marţi, 26 februarie 2013, 15:46)

     adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Jar

     ca si basescu . ( ca tot preferi sa faci comparatii care nu au legatura cu subiectul) ...

     vrei sa spui ca avem 80% din judecatori corupti ?
     ai cumva dovezi pentru aceste afirmatii ? sau e doar asa pe "campii" ?

     in alta ordine de ideii .. csm-ul cine il supravegheaza ? cine supravegheaza personajele din csm ca isi fac treaba ?
     cu aceleasi argumente ca si tine : csm-ul e ok sa dea dreptate pe bani ?
   • +2 (6 voturi)    
    oare? (Marţi, 26 februarie 2013, 16:23)

    T34 [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

    Da, trebuie demisi, dar DACA EXISTA UN MOTIV LEGAL. Insa cum tu si USL-asii tai v-ati obisnuit sa faceti referendumuri doar fiindca asa zic Antenele, e de inteles atitudinea ta "democrata". BTW, alegerile, referendumurile, sedintele pentru revocari din functii, nefunctionarea instantelor de judecata pe parcursul sedintei de azi si cine stie cate alte astfel de "reuniuni proletare" care vor avea loc la initiativa voastra, se fac pe banii vostri sau pe cei ai poporului roman?!
 • +17 (25 voturi)    
  Mi-e groaza (Marţi, 26 februarie 2013, 10:44)

  versad [utilizator]

  Mi-e groaza cand vad cum judeca ,, crema " magistratilor din Romania , pentru care literatura si biblia sunt puse inaintea codurilor de legi si ma gandesc ce inseamna ca acesti reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant ( in care cei mai multi nici nu cred ) sa-ti hotarasca viitorul , cand lor nu le pasa de viitorul tarii ...
  UE si USA sunt cu ochii pe noi , iar magistratii nostri afati sub controlul Anei Pauker ( Mona Pivniceru ) fac greve in tara , desi este ilegal , si-si pun ,, poalele in cap " in vazul lumii .
  ,,Oameni mici , patimi mari !"
 • -6 (14 voturi)    
  suntem o societate bolnava (Marţi, 26 februarie 2013, 11:46)

  ionutz1976 [utilizator]

  ce sa mai creada un om de rind??odata cu schimbarea puterii incep si luptele in justitie...pina acum toti au tacut acum ,odata cu instaurarea vechilor obiceiuri..hoppp...si nemultumitii...ma intreb asa,retoric, daca membrii CSM fac acest circ pe articole,interpretari..etc cum voi fi eu judecat de acesti oameni????incep sa dau crezare ANTENEI 3,care a atacat CSM-UL,pt ca ei stiau bine ca anumiti membri sunt manipulabili,si de aceea au inceput capania de presa prin atac..acum ramine de vazut ,in ce sunt implicati acesti membri CSM ,pe ce filiera au fost numiti,si la interesele cui raspund.....in concluzie...RUSINEEEEEEEEEEE...nu mai e mult si o sa aj ca bulgarii sa ne facem dreptate in stada,pt ca suntem satui de circ.
 • +17 (23 voturi)    
  E incredibil! (Marţi, 26 februarie 2013, 11:49)

  abisala [utilizator]

  Avem judecatori care nu respecta regulile, si vor decizii luate la feeling...
 • +15 (19 voturi)    
  as dori sa o corectez pe doamna in alabastru... (Marţi, 26 februarie 2013, 11:53)

  akillies [utilizator]

  ...se receptioneaza f bine stream-ul de la sedinta(eu am intrat pe pagina voastra).
  Probabil ca in tara sunt probleme de conectare la retea, nu incarcarea server-ului.

  Cat despre discutiile care au loc, nu inteleg procedura de suspendare a unui membru CSM... nu stiu regulamentul lor, dar nici nu explica nimeni procedura(banuiesc ca e prea grea si prea complicata pentru oamenii simpli).

  Aaaah, ce imi place asta: vot sub amenintare(nu muncim pana nu va manifestati punctul de vedere)!
 • +25 (33 voturi)    
  ce mascarada... (Marţi, 26 februarie 2013, 11:54)

  T34 [utilizator]

  Cand am zis ca judecatorii romani sunt tampitzi, am avut dreptate! Astia vor sa se faca in CSM ce fac si ei in instante: sa se dea hotarari fara sa fie motivate. Au fost intrebati de 100 de ori: DE CE vreti sa-l destituiti pe Danilet? Niciunul nu araspuns. E ca la suspendarea presedintelui: suspendam "ca asa vrea muschii nostri", nu ca ar fi vreun motiv.

  Curat mestesug de tampenie...
  • +13 (21 voturi)    
   mai draga, (Marţi, 26 februarie 2013, 12:30)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui T34

   nu e nevoie de motiv, e ordin !
   ce nu'ti este clar ?

   judcatori, uniti, veti invinge !
   cum pe cine ?!
   pe romani, orinde or fi ei.... :(
 • -9 (23 voturi)    
  incredere (Marţi, 26 februarie 2013, 11:59)

  mireyaa [utilizator]

  Cineva scria mai sus ca judecatori ''corupti'' au cerut revocarea lui Danilet si Ghica. Adica in tara asta sute de judecatori sunt corupti, influentabili? Totusi, acestia si-au pus semnatura pe niste cereri de revocare. Nu cred ca sute de judecatori din tara asta reactioneaza la comanda cuiva, ca o armata de executanti. Daca am gandi in acest fel, ar insemna ca nu ar mai trebui sa avem incredere in instantele din tara asta, pentru ca judecatorii nu au discernamant. Cum sa ma prezint eu, ca cetatean, in fata unei instante stiind ca judecatorul e un papa lapte care nu are capacitatea sa ia singur o decizie si asteapta un ordin. Pot sa inteleg ca sunt tabere cu unii sau cu altii, insa, pana la urma, mesajul catre public ar trebui sa fie de incredere intr-un sistem judiciar care ia decizii corecte, atat pentru propria breasla, dar si pentru cetateni.
  • +14 (20 voturi)    
   pai (Marţi, 26 februarie 2013, 12:41)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui mireyaa

   taman aci e buba.
   nu prea sunt liste de semnaturi.
   s'au transmis niste hartii/hotarari, fara motivatie si fara liste de prezenta la vot, fara semnaturile ...sutelor de juzi.
   hotarari semnate de mai marii judecatoriilor, la comanda asociatiilr de juzi, si sub supravegherea primarilor sau sefilor de judete.

   vrem sa stim cine sunt primarii si cine sunt presedintii judecatoriilor care au cerut revocarea.\

   glasnosti, tavarshi pisniceru !
  • +2 (8 voturi)    
   incredere??!!! (Marţi, 26 februarie 2013, 14:49)

   T34 [utilizator] i-a raspuns lui mireyaa

   1. De la mine ai un plus, pentru idealism. Totusi, pot sa intreb:
   Care incredere?! Marea majoritate a judecatorilor tarii asteia sunt in judecatoriile din comune si orasele... Vrei sa spui ca astia nu s-ar bucura la un plic cu 100 de euroi aruncati in sictir de reprezentantii varanului? Eu iti zic ca da. Astfel, s-a facut proba ca, cu 20.000 - 30.000 de euro se poate schimba un sistem juridic in Romania, ceea ce e rusinos!!
   Te-ai uitat la baiguielile lor? In cine naiba sa am incredere? Intr-o sleahta de grasani si grasance tzatzoase, care dau dovada de o incoerenta remarcabila, dar care isi zic "magistrati"? Astia-s judecatorii tarii?! Daca da, ma felicit pentru decizia de a-mi lua familia si a emigra!
 • +17 (23 voturi)    
  mie imi pare ca.. (Marţi, 26 februarie 2013, 12:00)

  akillies [utilizator]

  ..asociatiile judecatoresti care au cerut revocarea celor doi au cam fost prinse cu ocaua mica!

  Si daca nu se pot intelege ei judecatorii, ei care reprezinta cel mai inalt grad de etica si morala, daca ei nu se inteleg intre ei, cum sa se mai inteleaga romanii?
 • +13 (15 voturi)    
  din... (Marţi, 26 februarie 2013, 12:44)

  Laurentiu78 [utilizator]

  aceasi categorie cu art.95 din constitutie dar la membri CSM:

  "Revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii se propune de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului, ori de o treime din membri, în situaţia IN CARE PERSOANA IN CAUZA NU MAI INDEPLINESTE CONDITIILE LEGALE pentru a fi membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul NEINDEPLINIRII SAU INDEPLINIRII NECORESPUNZATOARE A ATRIBUTIILOR în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sau în cazul APLICARII ORICAREI SANCTIUNI DISCIPLINARE."

  A fost vreuna din cele trei situatii expuse cu punct si virgula pentru cei doi?

  ...
  • +1 (7 voturi)    
   Da pct 2 (Marţi, 26 februarie 2013, 13:12)

   The Special One [utilizator] i-a raspuns lui Laurentiu78

   Daca baietii au considerat ca nu a indeplinit cum trebuie atunci pleaca.
 • +7 (13 voturi)    
  punct de vedere (Marţi, 26 februarie 2013, 13:03)

  gigilone [utilizator]

  legat de faptul daca cei 2 vizati ar trebui sau nu sa voteze propria revocare, eu zic ca DA ar trebui

  pe cei care zic ca NU ar trebui, ii rog sa-si imagineze situatia extrema in care ar fi propusi spre revocare toti membrii CSM mai putin unul sa zicem.Ori ce-ar insemna sa-l lasam doar pe acest membru al CSM sa voteze?
 • +12 (14 voturi)    
  poporul si televizorul (Marţi, 26 februarie 2013, 13:17)

  rautacisme [utilizator]

  Interesant cum se spicuieste masiv din polologhia divaganta si fara continut a doamnei Staicu si in acelasi timp nu sunt transcrise interventiile concrete si briliante ale doamnei Natalia Roman.
  Noroc ca multi dintre noi am putut totusi sa urmarim transmisia in direct a sedintei. Pentru ceilalti, va sfatuiesc sa faceti rost de inregistrare si sa va faceti o parere impartiala despre acest eveniment.
 • -9 (17 voturi)    
  danilet si ghica out! (Marţi, 26 februarie 2013, 13:32)

  demaGOGU [utilizator]

  a inceput procesul de de-basificare a justitiei!

  prezenta magistratilor din tara, in lasa, aduce aminte de prezenta minerilor in anii '90, oameni de bine nu, care ajutau la luarea deciziilor

  hehe

  stupid people
  • +12 (18 voturi)    
   incepe procesul de Voiculescizare (Marţi, 26 februarie 2013, 13:44)

   Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pleaca ai lor vin aia care "trebe'" ca sa scape Felix de puscarie.
   • -5 (11 voturi)    
    sigur .... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:18)

    adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

    alta placa nu aveti ? totul se invarte in jurul lui voiculescu ...

    voi basistii aveti aceeasi obsesie ca si ceilalti ... doar ca ceilalti ii zic basescu .
    • +1 (3 voturi)    
     sigur. (Marţi, 26 februarie 2013, 16:27)

     Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

     Pe 25 martie este marele proces si finantatorul trebuie sa scape.
  • +4 (8 voturi)    
   nu traii in iluzie . (Marţi, 26 februarie 2013, 14:17)

   adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   procesul de care zici tu , nu o sa continue ... sunt interese mult prea mari .
  • 0 (4 voturi)    
   ? (Marţi, 26 februarie 2013, 14:22)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ce comentariu ciudat !?
  • +1 (3 voturi)    
   Really Stupid (Marţi, 26 februarie 2013, 16:56)

   Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Minerii, care bateau intelectuali au fost adusi de Ilici acum presedintele de onoare al partidului de guvernamant, care a mai dat infractori de faima ce stau in puscarie si vor sa organizeze justitia. Sarmana tara in care infractorii (voiculescu, iliescu) si puscariasii (nastase, voicu) organizeaza si conduc justitia. PS hehe-ul tamp din final ne face sa gandim ca de fapt postarile sunt ale aceluiasi grup de postaci platiti sa polueze forumurile (PNL sau PSD ?)
 • +9 (13 voturi)    
  inca un pas spre aservirea justitiei (Marţi, 26 februarie 2013, 13:50)

  furioasa [utilizator]

  clicii usl-iste . Ce urmeaza ?
 • +10 (14 voturi)    
  ****** (Marţi, 26 februarie 2013, 13:57)

  Cataleya [utilizator]

  Legea a fost facuta "stramb" de la inceput.
  Degeaba le oferi procurorilor exact acelasi statut si aceleasi drepturi cu judecatorii din moment ce in componenta CSM, conform legii, numarul judecatorilor este mai mare decat al procurorilor.
  ca atare, de-aia s-au zborsit asa.
  Cum adica, noi , judecatorii avem majoritate (ca numar) si totusi castiga un procuror?
  Urmarile s-au vazut.
  Maciucile comunistilor si infractorilor care-i dirijeaza pe Ponta si Pivniceru si majoritatea sectiilor judecatoresti din tara si-au spus ciomagul...pardon, cuvantul!
  Las' ca aia de la Bruxelles nu dorm.
  sa vada Ponta ce maciuca o sa primeasca pt Schengen!
  Si apoi n-are decat s-o pupe-n fund pe Pivniceru!
  • +4 (8 voturi)    
   ai dreptate, dar e pacat... (Marţi, 26 februarie 2013, 15:02)

   T34 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Fiindca pe Tonta il doare in fund de "maciucile" de la UE. Maciucile alea, implicit ne-adrerarea la spatiul Schengen, pe noi, romanii - atat cei din tara cat si din strainatate - ne lovesc in realitate! Dar... de ce le-ar pasa lor?!
   Tara asta a progresat in ultimii 8 ani cum nu a facut-o vreodata anterior. Totul s-a dus insa de rapa odata cu instituirea "idiocratiei" USL-iste. BTW, vedeti filmul "Idiocracy", il veti vedea pe Ponta in mai multe ipostaze acolo. Din pacate, veti vedea si o buna parte din poporul roman ramas in Romania, pe votacii USL.
 • +9 (15 voturi)    
  incet, cu incetul (Marţi, 26 februarie 2013, 14:13)

  cotora [utilizator]

  incet, cu incetul, usl, mafia si coruptia pune mana pe justitie
 • +9 (15 voturi)    
  Cei doi sunt niste basisti (Marţi, 26 februarie 2013, 14:16)

  Trojan.H [utilizator]

  Dupa cum tocmai spune Sorin Rosca Stanescu la B1. Asadar au fost anihilati la ordin politic, sau mai precis la ordin mafiot.
  Am mai spus-o, sa vedeti in ce hal va arata Romania la anul pe vremea asta.
 • +13 (15 voturi)    
  Eu nu mai inteleg nimic (Marţi, 26 februarie 2013, 14:18)

  Luke [utilizator]

  Unii cer retragerea unei candidaturi, apoi persoana e aleasa cu cvasi unanimitate.
  Unii protesteaza prin tara "in semn de protest fata de refuzul CSM de a-i revoca din functie pe Alina Ghica si Cristi Danilet"(conform unui articol alaturat) in timp ce CSM ii revoca cu majoritate lejera.
  Nu-i ceva necurat la mijloc? Nu sunt astea presiuni?
  Sper ca AG si CD sa conteste decizile pana la instantele europene.
 • +9 (15 voturi)    
  Este incredibil... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:30)

  ticbis [utilizator]

  In CSM, in DNA sau in ANI in special, ori in justitie in general, au fost, sunt si vor fi mereu lupte interne pentru functii si influente, mai mult sau mai putin politizate.

  In mod normal (asa se intampla in toate tarile cu adevarat democratice), oamenii de rand ar trebui sa priveasca aceste "lupte interne" cu o oarecare detasare, interesul lor ar trebui sa se manifeste doar atunci cand aceste institutii isi dau proba suprema a competentelor cu care au fost investite: condamnarea borfasilor, a mafiotilor, a coruptiei, a furturilor, a politicienilor si a guvernantilor care incalaca legea, a evazionistilor fiscali, a tuturor celor care incearca sa se imbogateasca fraudulos.

  Este incredibil insa pentru o tara membra a UE, sa consat ca majoritatea poporului roman doreste cu ardoare ca justitia sa judece stramb, adica sa-i lase pe toti cei amintiti mai sus nepedepsiti, sa accepte judecatori corupti si partinici in structurile acestor institutii. Mai ales atunci cand toate analizele sociale sau istorice le poate demonstra ca saracia, viata grea, lipsa de perspective sau pauperizarea la care au ajuns se datoreaza exclusiv acestor "conducatori si idoli politici" care n-au fost niciodata judecati pentru faptele lor penale.

  Grav este ca poporul vrea sa-i scape de puscarie pe Voiculescu, Nastase, Vantu, Patriciu, Becali, Dragnea, ca poporul vrea sa-l ierte pe Ponta pentru plagiat, sa-i mentina in functii pe procurorii si judecatorii corupti, sa ia apararea tuturor ministrilor si parlamentarilor care au probleme cu legea!

  Daca urmaresc doar comentariile de pe HN ale unor personaje ca si evoque, montesquieu, finutza, con_stan_tin, mazeta, busola, colonel, imi dau seama ca acestia doresc din tot sufletul lor ca justitia in Romania sa nu functioneze corect si democratic.
  Grav este ca acestia au in spate sprijinul a 80% din poporul roman!

  O societate in care justitia nu functioneaza corect, se indreapta fie catre dictatura, fie catre anarhie!
 • +12 (18 voturi)    
  su uite asa... (Marţi, 26 februarie 2013, 14:36)

  ctman [utilizator]

  "marele si cinstitul" guvern ponta, se inalta pe culmile civilizatiei romane si hotaraste: "-nu am putut sa-l dam jos pa marinar, nu-i nimic, continuam pe linia trasata mai inainte: cu sau fara antonica la cotroceni TREBUIE sa punem laba pe justitie. Cine nu e cu noi e impotriva poporului". TRAIASCA SI INFLOREASCA SCUMPA NOASTRA ALIANTA USL IN FRUNTE CU ANTONICA SI CU MINE!!!
 • +4 (8 voturi)    
  au reusit (Marţi, 26 februarie 2013, 14:40)

  georghe [utilizator]

  ...si iata cum zoaiele aruncate de postul fascist A3 si-au atins tinta...
 • +4 (8 voturi)    
  inca un semnal pentru (Marţi, 26 februarie 2013, 14:46)

  __alex__ [utilizator]

  politicienii europeni care, in nerozia lor, au manifestat gesturi de curotazie pentru ponta si clica. Poate pricep acum, desi cred ca e tardiv.
 • +6 (10 voturi)    
  mizeria in justitie (Marţi, 26 februarie 2013, 15:17)

  samariteanul [utilizator]

  Ca avem o justitie interlopa si de mahala,nu ma mai surprinde,deloc!!Dar sa vad cum se coboara tagma judecatorilor la comportamente de tip interlop si mafiot doar ca sa elimine persoane incomode lor,asta este culmea!!!Gunoiul asta de megaalianta uselista,distruge totul in cale,tot ce inseamna democratia.
  La asa tara,asa popor,la asa popor asa conducatori,la asa conducatori asa justitie de cacao.
  Tavarasii bolsevici calca totul in picioare si asta din cauza ca avem un popor de tot k-katul care stau la gura sobelor si rad ca imbecilii de bucurie ca "aia si ala au zburat"nestiind ca in locul acestor oameni corecti au urcat in scaune niste gunoaie politico-bolsevice care vor judeca stramb cinstea si vor urca in slavi necinstea!!!!!!
 • +3 (7 voturi)    
  ...jale mare in tara asta (Marţi, 26 februarie 2013, 15:30)

  Jupanu1970 [utilizator]

  ..de curiozitate am deschis linkul cu sedintele CSM .
  UNBELIEVABLE ! Astia nu stiu nici macar sa organizeze o SEDINTAAAAAAAA !Ce fac astia acolo sint impromptu speeach topics ...un fel de Amintiri din copilarie a lui Ion Creanga. ...si ne mai miram de deciziile eronate pe care justitia romaneasca le aplica...
  Nu doresc nimanui sa fie judecat de clia aia de ipocriti.
  Bai dinozaurilor ...emanatilor si confirmatilor nu va cer sa mergeti la scoala ca mergeti degeaba dar cel putin informati-va cum se face un MEETING.Asa ca sa vedeti si voi cum se pierde vremea la meeting prin tarile pe unde am emigrat.

  http://www.wikihow.com/Prepare-for-a-Meeting


  Dupa mine, democratia nu are ce cauta in Romania.
  ..Sa traiti bine daca aveti cu cine !
 • +6 (10 voturi)    
  Vot la comandă politică (Marţi, 26 februarie 2013, 15:39)

  MdRaesculum [utilizator]

  1. S-a votat la comandă politică, fără dubii, cei doi fiind făcuți bășiști.
  2. Nu s-au respectat procedurile legale. După ce s-a votat, s-au trezit și au spus că vor solicita ca să se treacă în procesele verbale motivația...LEGALĂ, ori aceasta nu există!
  Mă îngrozesc la gîndul că tocmai judecătorii se dedau la astfel de practici: să condamni fără temei legal. Este clar că vom asista la decizii de acest tip, (după simpatii personale, politice, la presiuni/ influențe politice) ale instanțelor, mai ales că s-au ferit să aplice sistemul unitar, bazat pe precedent. Așa au apărut discrepanțe aiuritoare între sentințele date de diverse instanțe.
  • +3 (7 voturi)    
   am citit comentariile (Marţi, 26 februarie 2013, 16:41)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui MdRaesculum

   cu atentie. Va felicit pentru ca i ca sunteti activi . Care-i esenta problemei tovarasi ?
   Ca "cine nu e cu noi este impotriva noastra ".
   Credea cineva ca tovarasa Mona Pivniceru va aduce un suflu democratic in justitie si ca cei care vor avea curajul sa fie altfel decat dansa vor ramane in sistem ?
   Mona P este persoana potrivita la locul potrivit (?).
   A fost unsa ministru de tovarasii ei ,acum joaca precum i se canta, mai baieti. Nimeni nu-i va sta in cale. Eu, cat sunt de calita (ca otelul) si tot ma infior de privirea si vocea ei . Cu spatele asigurat , nu are scrupule. Omul potrivit la locul potrivit, la momentul potrivit. Nu mai poate dansa de MCV si Schengen.
   Alina si Cristi faceti plangere la Comisia Europeana ca aici nu aveti nici o sansa!
 • -1 (3 voturi)    
  CINE A INVINS, CINE A PIERDUT?! (Marţi, 26 februarie 2013, 16:15)

  Rose1 [utilizator]

  Cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit!
  Oamenii de neînlocuit,
  Se-nlocuiesc acum, măi frate,
  Unii rapid, alţii subit
  Cu fel şi fel de... surogate!
  Lamentabilul principiu "nimeni nu e de neînlocuit". Dar tocmai la asta trebuie să tinzi, la o societate cu oameni de neînlocuit, ca un organism. Pe când aşa, omul e piesă de schimb şi totul e mecanism. Creierul nu-şi reface celulele!
  n-avem nicio şansă:
  suntem prizonierii
  aceluiaşi scenariu.
  nimeni nu-şi găseşte
  perechea.
  gropile de gunoi pline
  ospiciile pline
  spitalele pline
  cimitirele pline
  nimic altceva
  plin.
  Ce-i distrus, distrus ramane,
  Ce-i pierdut, pierdut ramane!
  Sanatate si virtute!
  Si...la revedere, lume!
 • +1 (7 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 26 februarie 2013, 16:29)

  Erasm [anonim]

  • +2 (4 voturi)    
   Adrian Bordea (Marţi, 26 februarie 2013, 20:31)

   Mariicaialbastri [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   Adrian Bordea nu numai ca e fiu de general de securitate (Aron Bordea) dar e si extrem de corupt.
   Uitati aici:

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:%C3%8Enalta_Curte_de_Casa%C8%9Bie_%C8%99i_Justi%C8%9Bie
 • -2 (4 voturi)    
  asa a vrut poporul.... (Marţi, 26 februarie 2013, 17:12)

  KAPPY [utilizator]

  asa au vrut romanii ..60% din ei care au ales sa voteze la parlamentare si locale ...puterea sa fie in mainile puscariabililor...de ce a vrut asa poporul roman ..spuneti voi.? eu spun ca de PROST CE !
 • -1 (3 voturi)    
  Incredibil! (Marţi, 26 februarie 2013, 17:12)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Cum este posibil ca un magistrat, judecator, presedinte al Judecatoriei Rm. Valcea, vorbnd aici de acest Bogdan Mateescu, sa rupa hartiile pe care dl. judecator Danilet notase cateva aspecte legate de apararea sa, intr-o sedinta a CSM-ului???? Acest baiat, Mateescu, trebuie neaparat expertizat psihiatric!!! Alooo, dl. Mateescu, asa faci d-le si in sala cand nu-ti convin inscrisurile depuse de parti??? Unde este demnitatea, echilibrul tau de magistrat, bunul-simt??? Ce sa mai spui, e pacat ca acesti doi membri CSM au fost revocati fara a se preciza motivat in hotararile instantelor ce prevederi legale a incalcat sau ce atributii de membru CSM nu a indeplinit...Jenanta si prestatia acelor judecatori Neacsu si Dumbrava care isi spala rufele in public si au devenit clientii televiziunilor de doi bani...
 • -2 (4 voturi)    
  ce tara!!!!!! (Marţi, 26 februarie 2013, 17:16)

  un dac [utilizator]

  Bogdan Mateescu, cel mai tanar presedinte de judecatorie din tara, cel care a initiat procedura de suspendare a lui danilet, este fiul primarului "leberal" de baile govora aflat la al 4-lea mandat. nu are rost sa povestesc ce (nu) a facut acolo in primele 3 mandate.
  pivniceru este sustinuta de? ati ghicit. liberali.

  bai postacilor, mai rasfirati, ca sunteti foarte prosti.
  ori ganditi cu capul vostru, ori credeti in coincidente si mos craciun (asta saracu' poate chiar exista)

  PS: ca sa nu mai povestesc cum in 2007 parca, mai avea inca putin cas pe la gurita, l-a atacat la cotroceni pe basescu, de, ordin de la taica-su, ca el, desi sef de promotie la INM, cam prostut altfel si sub fusta tatalui. si ca sa nu mai vorbesc ca a candidat singur la functia de presedinte in valcea.
  ring a bell de crinel?
 • 0 (6 voturi)    
  Rusine asociatiilor profesionale!! (Marţi, 26 februarie 2013, 18:23)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Rusine pentru ca nu reprezinta magistratii ci doar niste interese politice, la care a achiesat un numar redus de magistrati...Aceste asociatii de doi lei care reprezinta cateva sute de magistrati nu au ce cauta la sedintele CSM... Nu mai spun cine sunt in fruntea lor, persoane cu soti condamnati, prietenele d-nei pivniceru, etc... Rusine!!!
 • -3 (3 voturi)    
  la ceia ce citesc.. (Marţi, 26 februarie 2013, 18:28)

  luci30 [utilizator]

  si vad ca se petrece in RO,singura solutie inca o revolutie,chiar daca mi se stringe inima amintindu-mi cele petrecute in 89....sacrificii umane pt. o sleahta de parveniti.......
  Comisia de redactare a Constitutiei,lasata pe mina unor neavizati...
  CSM si Justitia la comanda politica
  Romanii divizati si lahemasiti de tot si toate,pusi sa semnezeo parodie de Constitutie(probabil)
  Un stat de drept ,care numai de drept nu e
  Un stat care da pensii(dupa o viata de munca)de 300 de lei ,iar pt.un detinut 470 de lei.-rectific- un guvern....
  Un guvern care lasa minoritatea maghiara de capul ei....
  De atitea organizari si reorganizari(schimbari de coduri-penale ,civile, fiscale,administrative,de bun-simt chiar-suntem mai dezorientati si mai dezechilibrati ca niciodata.....iar prostia,parvenismul,superficialitatea au ajuns prim-vedete in tara!
  (
 • +1 (5 voturi)    
  tipic basist (Marţi, 26 februarie 2013, 20:33)

  Montesquieu [utilizator]

  ce penibil a fost danilet azi cu scuzele spuse printre suspine smiorcaite

  asta e "barbatul" care in loc sa demisioneze odata ce majoritatea celor care l-au ales au decis sa-l revoce, a decis sa se agate cu intii si unghiile de jiltul din csm

  tipic basist...
 • +1 (5 voturi)    
  punct si de la capat (Marţi, 26 februarie 2013, 22:11)

  Montesquieu [utilizator]

  sic transit gloria basesque

  se pregateste pentru o binemeritata debarcare morar.
  sper ca nu va lua cu el dosarele blocate ale stapanului basescu

  doar suntem cu totii curiosi sa aflam cum naiba dispare o flota intreaga si prejudiciul e 0 (in viziunea lui morar), cum se poate fura o casa din fondul locativ al bucurestiului (tot fara prejudiciu cica), cum poti face schimburi de terenuri (legale zice morar) cu un asfaltangiu cat sa ajungi miliardar etc
 • 0 (4 voturi)    
  Bravos natiune (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:23)

  PBuzau [utilizator]

  Primul plagiator al natiunii, despre domnul Ponta vorbesc, si-a facut datoria.
  In curand, CSM - ul va deveni un fel de scoala de politruci.
  Curand vom vedea la CSM fete ca ale analfabetilor propusi de faimosa ministreasa a justitiei pentru posturile de procuror general si sef la DNA..
 • -1 (3 voturi)    
  Bravos natiune (Miercuri, 27 februarie 2013, 0:23)

  PBuzau [utilizator]

  Primul plagiator al natiunii, despre domnul Ponta vorbesc, si-a facut datoria.
  In curand, CSM - ul va deveni un fel de scoala de politruci.
  Curand vom vedea la CSM fete ca ale analfabetilor propusi de faimosa ministreasa a justitiei pentru posturile de procuror general si sef la DNA..
 • 0 (4 voturi)    
  Rodica Costiniu a jurat razbunare! (Miercuri, 27 februarie 2013, 10:18)

  hotnewsfil [utilizator]

  Rodica Costiniu a invins : 'Si-a plasat 'omul' (Adrian Bordea) in CSM.
  Asa le trebue nevolnicilor care cred ca se pot pune cu familia Costiniu.
  Daca isi pun mintea, ei (Rodica si ifractorul ei sot) pot decima (pot casapi din zece in zece) intreaga justitie.
  Armata de judecatori au luat imediat pozitia de 'drepti' si i-au indeplinit ordinul de a da navala asupra celor doi membri din CSM.
 • 0 (0 voturi)    
  halimaiul din CSM (Sâmbătă, 2 martie 2013, 19:09)

  mango [utilizator]

  Este rusinos ca acest organism CSM ce s-a vrut garantul infaptuirii justitiei( in linii mari) sa fie transformat intr-un talcioc cu niste zarzavagii pe margini(vezi cele doua organizatii cica profesionale,dar de fapr sindicale)care urla ,insinueaza si de fapt nu vor decat sa apara la tv.,sa fie cunoscuti ca poate in viitor devin si ei niste ministrii ai justitiei.Amintiti-va cum facea doamna Pivniceru din Husi(nume parca predestinat podgoriilor lui Stefan cel Mare) de se oferea presedintelui ca sa se faca experiment pe ea.Acum isi punea mana la ochi ca sa nu-i fie filmate expresiile de satisfactie cand vedea ce balamuc a declansat in fata natiunii. A CASTIGAT EA SI VIORICA COSTINIU:
  De fapt au castigat puscariabilii Voicu si sotul sau Florin Costiniu. Nu este intamplator acest scandal tocmai cand la ICCJ era termenul de judecata in dosarul VOICU-Costiniu.
  Felicitari insa pentru doamna Stanciu care a spus raspicat :aruncati indoieli,insulte dar nu faceti nici o afirmatie concreta ca acest judecator sau altul ar fi fost partinitor,ar fi avut vreo influenta dictata de cineva....Oricum rusine celor din UNMR,A.M.R. ,care inafara unor vorbe aruncate nu au facut nici o afirmatie certa bazata pe vreo proba.
  Ca reprezentanti ai magistratilor UNMR si AMR nu fac decat sa sporeasca neincrederea in justitie.
  Doriti ca Ghica si Danilet sa plateasca pentru pozitia ferma si onesta din vara lui 2012 in detrimentul increderii in justitie doar ca Dv. sa va afirmati la tv. doamnelor si domnilor reprezentati ai acestor doua organizatii?
  Rusine,Viorica Costiniu ,Mona Pivniceru si Mariana Alexandrescu sunt in spatele Dv.se vede de la o posta.
  Felicitari Lidiei Stanciu ,Daniel Morar,Cristi Danilet, Alinei Ghica si Oanei Haineala pentru atitudinea ferma.
  Succes la contestarea masurii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by