Scandalul carnii de cal vanduta drept vita merge mai departe de compania franceza Spanghero si, pentru prima data, Parisul evoca public existenta altor "filiere" implicate in acesta frauda cu ramificatii internationale. Doua anchete, judiciara si sanitara, se desfasoara la compania Spanghero, iar rezultatele sunt asteptate vineri, scrie AFP.

Intre timp, ministrul francez al Agriculturii, Stephane Le Foll vorneste despre o frauda generalizata si anunta ca a sesizat Europol considerand ca nu este un simplu circuit al carnii de cal si ca scandalul trece de frontierele Frantei, Romaniei si Olandei.

In 14 februarie, autoritatile franceze i-au retras societatii franceze Spanghero, suspectata ca a re-etichetat carnea de cal, autorizatia sanitara care ii permitea sa prelucreze carnea, acuzand-o de "inselatorie economica". Spanghero este vinovata de "inselatorie economica", a afirmat si ministrul pentru Consum, Benoit Hamon.

In functie de rezultatele anchetei la societatea din sud-vestul Frantei, guvernul va decide daca ii va retrage definitiv autorizatia, a precizat ministrul Agriculturii, Stephane Le Foll.