Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri la Paris, unde efectueaza o vizita oficiala, in timpul careia se va intalni cu presedintele francez, Francois Hollande, cu prim-ministrul Jean-Marc Ayrault, precum si cu reprezentantii celor mai importante companii din Franta, transmite Agerpres.

Premierul a fost intampinat pe Aeroportul Charles de Gaulle de ambasadorul Romaniei la Paris Bogdan Mazuru.

In cadrul intalnirilor pe care seful Guvernului roman le va avea la Paris va fi abordata problema relansarii Parteneriatului Strategic dintre Romania si Franta, incheiat prima data in 2008, si intarirea relatiilor economice dintre cele doua state, cresterea numarului de investitori francezi si a volumului de investitii franceze in tara noastra, in special in domeniile energetic, agricultura si infrastructura.

Parteneriatul strategic a fost stabilit pe o perioada de 5 ani, urmand ca valabilitatea sa sa fie extinsa cu perioade succesive de 5 ani.

De asemenea, se va aborda tematica aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si recunoasterea indeplinirii conditiilor tehnice de catre Romania in acest sens.

Premierul va discuta miercuri cu presedintele Partidului Socialist din Franta, Harlem Desir, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, si va avea o intrevedere cu Elisabeth Guigou, presedintele Comitetului de relatii externe al Adunarii Nationale a Republicii Franceze.

Joi, premierul roman se va intalni cu presedintele Francois Hollande, dupa care va avea o intrevedere tete-a-tete cu Jean-Marc Ayrault, urmata de o intalnire de lucru. Cei doi prim-ministri vor sustine o conferinta de presa comuna.

Din delegatia care il insoteste pe Victor Ponta fac parte ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, consilierul de stat Luminita Odobescu si consilierul Damian Draghici.