Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a declarat, miercuri, la Sibiu, ca oficialii britanici sunt "pro libera circulatie a fortei de munca", insa impotriva abuzurilor la acest drept, abuzuri care "sunt o problema europeana", potrivit Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca Marea Britanie va mai acorda ajutoare sociale romanilor si bulgarilor odata cu eliminarea restrictiilor pe piata fortei de munca, Harris a raspuns: "In ceea ce priveste forta de munca, vom ridica restrictiile la sfarsitul anului. Guvernul este pro libera circulatie a fortei de munca si contra abuzurilor la acest drept. Aceasta este pozitia noastra si noi suntem in legatura cu colegii din celelalte tari pentru a preveni abuzurile privind libera circulatie".

Ministrul britanic a adaugat ca abuzurile privind libera circulatie a fortei de munca sunt "o problema europeana" si trebuie combatute la nivelul intregii Uniuni.

"Ceea ce este important pentru noi este ca sistemul de securitate sociala este protejat contra abuzurilor si se implica cetatenii din toate tarile membre. Este o problema europeana, deci trebuie sa discutam cu ministrii la nivel european", a spus Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, se afla, miercuri, intr-o vizita in municipiul Sibiu, fiind insotit de mai multi experti britanici din sectorul turism, dar si de oameni de afaceri. Acesta a participat la un seminar pe teme turistice organizat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, dar are si intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.