Comisarul sef Marius Catalin Dragota, fost sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO), a fost imputernicit miercuri de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, sa ocupe functia de sef al Politiei Capitalei, informeaza Mediafax.

"Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, comisar sef de politie Marius Catalin Dragota a fost imputernicit sa indeplineasca atributiile functiei de director general al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne.

Marius Catalin Dragota a fost sef al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, iar la 28 mai 2012 a fost mutat, "in interesul serviciului", la Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, printr-o dispozitie a sefului Politiei Romane, chestorul sef Petre Toba.

Amintim ca marti ministrul Radu Stroe a semnat incetarea imputernicirii comisarului sef Cornel Ciocoiu la conducerea Politiei Capitalei.

Cornel Ciocoiu fusese numit la conducerea Politiei Capitalei in iulie 2012, imputernicirea urmand sa expire in luna martie.

Ministrul Stroe a declarat miercuri ca l-a schimbat pe Cornel Ciocoiu de la conducerea Politiei Capitalei din motive de management defectuos si indisciplina.