Legea bugetului de stat pe anul 2013 este constitutionala, au decis miercuri, in unanimitate, judecatorii Curtii Constitutionale, care au respins astfel cererea formulata de Partidul Democrat Liberal.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constitutionala. Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I", se arata intr-un comunicat de presa publicat de CCR.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

PDL a contestat vineri la Curtea Constitutionala legea bugetului de stat pe 2013, invocand in sesizarea adresata CCR trei argumente legate de nerespectarea procedurilor parlamentare in cursul dezbaterilor la buget din plenul reunit al celor doua Camere si un alt argument legat de lipsa de predictibilitate a bugetului pe 2013.

Presedintele PDL Vasile Blaga declarase la Realitatea TV ca bugetul de stat a fost adoptat miercuri in lipsa cvorumului, iar PDL va contesta documentul la Curtea Constiutionala a Romaniei (CCR).