Miercuri, valorile termice din tara vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului in cea mai mare parte a tarii, cu maxime cuprinse, in general, intre 2 si 10 grade si minime intre -6 si 6 grade, informeaza Mediafax.

Cerul va fi mai mult noros. In Oltenia, Banat si vestul Munteniei, in special in partea a doua a intervalului, va ploua. Treptat in sudul Banatului si in vestul si nordul Olteniei precipitatiile vor deveni moderate cantitativ, iar ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

In restul zonelor doar pe arii restranse vor fi ploi slabe, burnita sau fulguieli. In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali local vor fi precipitatii predominant sub ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, dar si in regiunile sudice, cu viteze mai mari in sudul Banatului. In zonele joase, cu precadere din est si centru, vor fi conditii de ceata.

Joi, in tara, vremea va fi in general inchisa. Cerul va avea innorari in majoritatea zonelor. In sud si sud-vest vor fi precipitatii pe arii extinse, predominant sub forma de ploaie, in zona de munte local va ninge, iar in restul teritoriului izolat vor fi ploi slabe sau fulguieli. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in sud si sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 9 grade, iar cele minime intre -6 si 4 grade. In zonele joase izolat va fi ceata.

In Bucuresti, valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit la aceasta data, cu o maxima de 5...6 grade si o minima de 2...3 grade. Cerul va fi noros, iar spre seara si noaptea va ploua. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari.