Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: Miercuri revin precipitatiile in toata tara. Vremea se raceste incepand de joi

de Corina Ionel     HotNews.ro
Luni, 11 februarie 2013, 15:37 Actualitate | Esenţial


 documente
(11 Feb 2013) PDF, 520KB
Administratia Nationale de Meteorologie (ANM) a facut publica prognoza meteo pentru perioada 11 - 25 februarie informand ca vremea va fi predominant rece, exceptie facand primele zile cand valorile termice medii vor fi pozitive de pana la 10 grade Celsius.

Potrivit ANM, estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Maximele termice vor creste treptat, spre valori medii de 9 grade Celsius in data de 13 februarie. In perioada 14- 19 februarie, temperaturile diurne vor scadea pana la medii de 3 grade Celsius, iar din 20 februarie acestea vor creste usor spre medii de 6...7 grade. Temperaturile minime vor fi predominant negative, cu valori medii regionale in jur de -7 grade Celsius in primele nopti, intre -5 si -3 grade in perioada 16-21 februarie, si in jur de -3 grade, intre 22 si 25 februarie.

Precipitatii slabe cantitativ se pot consemna zilnic incepand cu data de 12 februarie, existand posibilitatea ca acestea sa devina local moderate pe 13 si 14 februarie, cand va ploua, si pe 22 februarie, cand vor fi si lapovite sau ninsori.

CRISANA
Temperaturile medii diurne vor creste treptat pana pe 13 februarie, spre valori de 10 grade Celsius. In perioada 14-19 februarie, temperaturile maxime vor scadea pana la 0-2 grade Celsius, iar din 20 februarie acestea vor creste usor spre medii de 3-4 grade. In primele doua nopti temperaturile minime nocturne vor scadea, apoi vor creste, depasind usor 0 grade in noaptea de 13 spre 14 februarie. Ulterior, temperaturile medii nocturne vor scadea treptat, iar la sfarsitul intervalului se vor situa in jur de -3 grade Celsius.

Precipitatii slabe cantitativ se pot semnala zilnic, incepand cu 12 februarie, cu o probabilitate mai mare de a deveni local moderate, in data de 13 februarie, cand va ploua, si pe 19 si 22 februarie, cand vor fi mixte.

TRANSILVANIA
Pana in 13 februarie, maximele termice vor fi in crestere, ajungandu-se la valori de 7 grade. Intre 14 si 17 februarie vor scadea spre 0 grade, iar in a doua saptamana a intervalului vor fi de 1...3 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent negative. Vor creste de la -13 grade (pe 12 februarie) la -3 grade (pe 14 februarie), apoi, vor scadea treptat, atingandu-se, in perioada 20-22 februarie, o medie regionala de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor incadra intre -8 si -6 grade.

Incepand cu data de 13 februarie se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, mixte pana pe 15 februarie, si predominant ninsori, posibil moderate cantitativ, pe 19 februarie.

MARAMURES
Maximele termice vor fi in crestere in primele zile, spre valori medii de 7 grade. Intre 14 si 19 februarie, valorile diurne vor scadea spre 0 grade, iar ulterior vor fi in jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative si vor fi in jur de -10 grade pe 12 februarie. Vor creste apoi pana spre -3 grade, iar pana la sfarsitul intervalului vor scadea treptat, atingandu-se in perioada 20-22 februarie o medie regionala de -9 grade.

Incepand din 13 februarie temporar vor cadea precipitatii slabe cantitativ, mixte pana pe 15 februarie, si predominant ninsori in celelalte zile.

MOLDOVA
Pana in 13 februarie maximele termice vor fi in crestere, ajungandu-se la valori de 7 grade. Intre 14 si 18 februarie, temperaturile diurne vor scadea spre -2 grade, iar in a doua saptamana a intervalului vor fi in crestere usoara, de la -1 grad la 1...2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative. Vor creste intre 12 si 14 februarie de la -13 grade la -3 grade, apoi, vor scadea treptat, atingandu-se, in perioada 20-22 februarie o medie regionala de -9 grade. Ulterior, minimele medii ale temperaturii aerului se vor situa intre -8 si -6 grade.

Se vor semnala precipitatii slabe cantitativ, mixte intre 13 si 15 februarie, si ninsori ulterior.

DOBROGEA
Media regionala a maximelor termice va fi permanent pozitiva, cu cea mai calda zi in 13 februarie, cand se vor atinge 9 grade. Intre 14 si 18 februarie, temperaturile diurne vor scadea spre 2 grade, iar in a doua saptamana a intervalului vor fi de 3...5 grade Celsius. Temperaturile minime nocturne vor creste intre 12 si 14 februarie de la -3 la 3 grade si apoi vor ramane pozitive pana pe 16 februarie. Dupa 17 februarie, temperaturile minime vor trece, din nou, la valori negative, cu o medie in jur de -4 grade in perioada cea mai rece si anume 19-22 februarie.

Incepand din 13 februarie, temporar, vor cadea precipitatii slabe cantitativ, mixte pana pe 15 februarie si, ulterior, predominant ninsori.

MUNTENIA
Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada a anului in primele zile, cand maxime termice medii vor urca spre 10 grade Celsius. Apoi, vor scadea treptat, iar dupa 20 februarie vor fi temperaturi maxime normale pentru aceasta perioada a anului, cu medii intre 3 si 5 grade. Minimele termice vor cobori pana la o medie de -7 grade, pe 12 februarie, si vor creste atingand 0-2 grade in noptile de 14 si 15 februarie. Incepand din 16 februarie se estimeaza a se realiza in cursul noptilor doar valori termice negative, cu o medie in jurul a -5 grade in perioada cea mai rece, 21-23 februarie.

Dupa 13 februarie creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor. Pana pe 16 februarie vor fi mai ales ploi, care local pot fi moderate cantitativ, iar intre 17 si 21 februarie, temporar, precipitatii slabe si sub forma de lapovita sau ninsoare.

OLTENIA
Maximele termice vor creste treptat, spre valori medii de 8 grade Celsius in data de 13 februarie. In perioada 14-20 februarie temperaturile diurne vor scadea pana la medii de 2...3 grade, iar din 21 februarie acestea vor creste usor si treptat spre 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea valori medii regionale in scadere spre -7 grade in primele nopti, intre -5 si -1 grad in perioada 16-21 februarie si in jur de -4 grade intre 22 si 25 februarie. Cele mai calde nopti se estimeaza ca vor fi in perioada 13-15 februarie, cand mediile temperaturilor minime nocturne vor atinge 2 grade.

Precipitatii slabe cantitativ se pot consemna zilnic incepand cu 13 februarie, cu posibilitatea ca acestea sa devina local moderate, pe 14-15 februarie, cand va ploua si pe 22 februarie, cand vor predomina ninsorile.

LA MUNTE
Valorile termice maxime vor creste usor pana pe data de 13 februarie, cand media regiunii va depasi usor 0 grade. Apoi vremea se va raci treptat, astfel incat pe 18 si 19 februarie, maximele diurne vor fi in jur de -6 grade. Apoi se vor mentine, pana la sfarsitul intervalului, intre -5 si -3 grade. Noptile vor avea permanent valori termice negative, coborand usor sub pragul gerului (-10 grade) pe 12 februarie si in perioada 17-23 februarie.

Pe 13 februarie vor fi precipitatii mixte, izolat moderate cantitativ, iar incepand din 14 februarie aproape zilnic se vor semnala ninsori slabe.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3794 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by