Curtea de Apel Brasov s-a pronuntat joi in dosarul realizatorului tv Serban Huidu si a decis majorarea pedepsei de la 2 ani si 6 luni la 4 ani inchisoare cu suspendare cu o supraveghere de pana la 6 ani, anunta Agerpres. Totodata, Serban Huidu trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Bucuresti ori de cate ori i se solicita acest lucru. Decizia de joi a Curtii de Apel Brasov este definitiva.

De asemenea, nu are voie sa conduca autoturismul in aceasta perioada de supraveghere, iar in cazul in care isi schimba domiciliul, locul de munca sau se deplaseaza din localitate trebuie sa anunte.

"Consider sentinta revoltatoare si blanda in comparatie cu faptele lui Serban Huidu, care e vinovat. Sunt revoltata, nemultumita de aceasta sentinta. Legea prevede pedeapsa cu inchisoarea, nu prevede nicaieri suspendarea. Consider ca nu a fost aplicata legea", a declarat sotia uneia dintre victimele accidentului provocat de Serban Huidu, dupa procesul de joi.

Serban Huidu a fost condamnat in iunie 2012 de Judecatoria Brasov la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, in urma accidentului produs de acesta in octombrie 2011 la Timisul de Sus soldat cu trei morti.

In mai 2012, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.