„Militez pentru oprirea violentei impotriva femeilor pentru ca am prietene care au fost victime ale violentei domestice si pentru ca rusinea si culpabilitatea si frica de stigmat le-au facut sa taca asupra subiectului. Cred ca violul este tratat cu incompetenta si frivolitate in media si de catre sistemul legal din Romania.“, spune Iuliana Alexa, redactor-sef revista Psychologies si participant la miscarea de protest globala impotriva violentei asupra femeilor One Billion Rising.

Iuliana Alexa, redactor-sef revista Psychologies Foto: Smile Media

Pe 14 februarie 2013,evenimentul One Billion Risingpropune femeilor din intreaga lume sa danseze si in acest fel sa scoata la lumina realitatea violentei impotriva femeilor. Campania este sprijinita, printre altii, de Dalai Lama, Jane Fonda, Rosario Dawson, Donna Karan, Thandie Newton, Charlize Theron, Kerry Washington, Yoko Ono, Jessica Alba, Connie Britton, Kate Clinton si Anne Hathaway.

In Romania, pana acum au fost anuntate doua evenimente, unul laBucurestisi unul laTimisoara.

Pana pe 14 februarie, in fiecare zi la ora 14:00, HotNews.ro va transmite cate un video-mesaj impotriva violentei asupra femeilor. Alatura-te si tu miscarii!