Conducerea Politiei Capitalei va infiinta, incepand cu 1 februarie, o Brigada de Politie pentru Transportul Urban, care va avea un departament destinat ordinii publice la metrou si unul pentru siguranta transportului de suprafata, ca urmare a faptului ca anul trecut au fost inregistrate cu 50% mai multe furturi din buzunare, in autobuze si tramvaie, comparativ cu 2011, informeaza Agerpres.

"Se va crea o Brigada de Politie pentru Transportul Urban si va avea doua departamente: departamentul pentru metrou, transportul subteran, si un departament pentru transportul de suprafata. Cel pentru subteran functioneaza si in acest moment si cu rezultate foarte bune. Urmeaza sa formam acest departament pentru transportul de suprafata. Vor fi mai multe echipe de politisti care vor actiona, in principal, pentru prinderea in flagrant a celor care fura in mijloacele de transport in comun. Aceasta brigada de politie urmeaza sa fie infiintata chiar de la 1 februarie. Operationalizarea ei efectiva va dura putin. Eu cred ca pana la finalizarea primului trimestru vom avea o structura operationala. Am facut acest lucru pentru ca am vazut ca in mijloacele de transport furturile mai ales au crescut si atunci am considerat necesar ca trebuie sa avem o structura dedicata acestui tip de criminalitate. Cresterea furturilor din buzunare in mijloacele de transport in comun a fost destul de importanta, peste 50% fata de anul 2011 si asta ne-a determinat sa reconstituim aceasta structura care a existat in urma cu ani de zile", a anuntat seful DGPMB, Cornel Ciocoiu, cu ocazia bilantului.

Seful Politiei Capitalei a spus ca peste 200 de politisti vor lucra in aceasta brigada.

De asemenea, el a precizat ca sefii de la Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) sustin aceasta idee pentru a veni in sprijinul oamenilor si a le oferi siguranta in timpul calatoriei.

In anul 2012, numarul infractiunilor referitoare la furturile din buzunare si genti a fost de peste 3.700, cu 16% mai mult decat in 2011.

Totodata, Cornel Ciocoiu a afirmat ca vrea sa infiinteze o sectie de politie si in Centrul Vechi al Capitalei care sa aiba, pana la sfarsitul anului, 80 de politisti ce vor asigura ordinea publica in acea zona.

"Vom face o sectie de politie pentru zona veche a Bucurestiului. Va fi o sectie de politie putin atipica fata de restul sectiilor pentru ca vreau sa tratam centrul Bucurestiului si centrul istoric ca o zona speciala de siguranta publica. Aici este limita intre mai multe sectoare ale Bucurestiului si problema de a redirectiona forte catre zonele limitrofe ale sectoarelor totdeauna este o problema majora a sectiilor de politie pentru ca trebuie sa lase alte zone descoperite. Acum am creat aceasta entitate care va deveni operationala in curand. Am si crescut numarul politistilor chiar de la 1 decembrie cand am mai adus 30 de politisti si vreau sa ajungem la 80 in acest an", a completat Cornel Ciocoiu.