Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat joi, la Parlament, ca datoriile din acest an ale statului roman nu permit Guvernului sa puna in buget tot ceea ce ar dori si a spus ca va demisiona daca nu va primi bani la rectificarea bugetara, relateaza Agerpres.

Intrebat ce va face in cazul in care la rectificarea bugetara nu se vor mai acorda bani MAI, ministrul a afirmat ca daca va trebui "sa traga la gard 20.000 de masini" ale ministerului atunci "pleaca".

"Eu pornesc de la ideea ca MAI este unul dintre pilonii statului roman pe de o parte, pe de alta parte pornesc si de la premisa ca situatia economica in acest moment nu permite sa facem un buget asigurator complet si atunci am luat in Guvern decizia de a stabilit cifrele intr-un mod care sa ne permita ca esalonat, in partea a doua a anului, sa completam aceste cifre. Fereasca Dumnezeu ca situatia economica sa nu permita sau cine stie ce sa se intample pentru ca nu poti lega la gard 20.000 de masini care trebuie sa asigure siguranta cetateanului. Datoriile din acest an nu permit Guvernului sa puna in buget tot ce ar dori sa puna. Daca trebuie sa trag la gard 20.000 de masini cu insemnele politiei, nu le trag, plec", a precizat demnitarul.

Intrebat de ce Executivul recurge la ordonante de urgenta, Radu Stroe a spus ca incepand cu 2 februarie, dupa vacanta parlamentara, nu se vor mai da ordonante decat in chestiunile de "urgenta".

"Noi suntem intr-un fel de perioada de tranzitie, perioada de iarna , asa au fost alegerile, asa a venit FMI, suntem obligati sa folosim OUG in aceasta perioada. Sper ca dupa ce intram in fluxul normal... Parlamentul o perioada a fost in vacanta, trebuie sa intre din nou in functionalitate de la 2 februarie, deci nu cred ca vor mai fi ordonante decat cu adevarat in chestiunile de urgenta", a explicat Stroe.

In ceea ce priveste sondajul facut in randul politistelor, ministrul a aratat ca rezultatul acestuia nu este ingrijorator si ca se gandeste la anumite politici care sa "asigure doamnele din politie".

"Rezultatul sondajului facut in randul politistelor nu numai ca nu este ingrijorator, dar eu as aplica un proverb: In tot raul e si un bine. Ne gandim la una - doua politici care sa asigure doamnele din politie", a sustinut Stroe.