Ministerul Educatiei anunta printr-un comunicat remis HotNews.ro ca "nu sustine infiintarea de scoli de corectie si nici nu are in vedere o asemenea tema pe agenda sa de lucru". "Ministerul Educatiei Nationale considera ca masurile coercitive, precum acelea impuse de scoala de corectie, nu sunt un raspuns in privinta corijarii comportamentelor care ies din norma sociala general acceptata", se arata in comunicat.

Potrivit Ministerului Educatiei, "preventia actelor violente, antisociale, prin educatie si consiliere, prin conlucrarea intre scoala, parinti si elevi sunt elementele esentiale in corijarea atitudinii elevilor. Sistemul de educatie, prin institutiile si reprezentantii sai, este chemat sa propuna si sa identifice directii constructive pentru beneficiarii acestuia, elevii".

In urma cu o zi, Jurnalul.ro a scris ca sindicalistii vor infiintarea scolilor de corectie pentru elevii "certati cu etica". In articolul mentionat este citat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), care i-ar fi propus ministrului Educatiei infiintarea unor scoli de corectie pentru elevii cu comportament agresiv.

Guvernul trebuie "sa ia in calcul reinfiintarea scolilor de reeducare, pentru ca acestor copii care sunt certati cu etica nici parintii nu au ce sa le faca. Cred ca multi dintre ei vor fi clientii puscariilor", a declarat Hancescu citat de Jurnalul.ro, motivand ca scaderea notei la purtare nu mai are efect. Liderul sindical al declarat ca "aceasta idee a fost sustinuta si de Liviu Marian Pop, cand era ministrul Educatiei", idee pe care Pop "nu a discutat-o in plen".