Premierul Victor Ponta, aflat la Viena pentru o conferinta privind energia, s-a intalnit cu fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, participant la aceeasi conferinta, si a afirmat ca l-a convins pe acesta sa vina in Romania pentru a promova proiecte de eficienta enegetica.

Ponta s-a intalnit cu Schwarzenegger la VienaFoto: Agerpres

"Am vorbit si l-am convins pe domnul Schwarzenegger sa vina in Romania, pentru ca in spatele celebritatii sale poti prezenta idei extraordinare, cum e aceasta. Si el, de altfel, a spus ca este constient ca e cunoscut in toata lumea din filme si doreste sa promoveze un subiect foarte important, cel al eficientei energetice", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta si Ministrul Mediului, Rovana Plumb, participa la Conferinta R20 despre energie si sustenabilitate, care are loc incepand de joi, la Viena, informeaza Guvernul. Conferinta este organizata sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann si al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Acesta este cunoscut pentru proiectele sale in domeniul protectiei mediului. De altfel, R20 este o structura creata de fostul guvernator Schwarzenegger pentru a sprijini diferite comunitati sa implementeze proiecte de dezvoltare durabila si prietenoasa fata de mediu.

Printre participanti se numara si Gustaf Nobel, presedintele Nobel Sustainability Trust, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, membri ai guvernelor UE, specialisti in protectia mediului, reprezentanti ai mediului academic si ai unor importante companii europene.

Printre subiectele de discutie care vor fi abordate in cadrul acestui eveniment se numara mecanismele financiare inovative pentru investitiile in protectia mediului, modalitati de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor si strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

Premierul Victor Ponta va sustine o prezentare cu privire la optiunile Romaniei in domeniul energetic - cu accent asupra energiei "verzi" si sustenabilitatii - si directiile strategice urmarite de Guvernul Romaniei in acest sector, iar ministrul Rovana Plumb va transmite un mesaj pe tema rolului regiunilor in implementarea noilor solutii in materie de energie.