Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus miercuri suspendarea din functie de procuror a luiDumitru Cismaru, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), dupa ce acesta a fost pus sub urmarire penala, pentru ca a condus un aututorism sub influenta alcoolului, producand un accident rutier soldat cu ranirea a doua persoane, se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

Ministerul Public a informat pe data de 15 ianuarie ca "procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 14 ianuarie 2013, inceperea urmaririi penale fata de numitul Dumitru Cismaru (procuror la Parchetul ICCJ) sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange".

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale, dispusa de de procurori, a rezultat ca in 26 decembrie 2012, in jurul orei 18.30, in timp ce conducea un autoturism pe Calea 13 Septembrie (din directia Ghencea catre Soseaua Progresul), invinuitul Dumitru Cismaru, ajuns la intersectia cu strada Mihail Sebastian, nu a respectat culoarea semaforului electric si a produs un accident de circulatie, intrand in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vatamarea corporala a doua persoane.

Dupa producerea accidentului, invinuitul Dumitru Cismaru a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool in aerul expirat, dupa care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe de sange, in urma carora s-a stabilit ca, la ora 20.20, invinuitul avea o alcoolemie de 1,90 gr. %0 (proba I), iar la ora 21.20, de 1,70 gr. %0 (proba II).