Alegerea vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii a fost amanata, miercuri, pentru saptamana viitoare, presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, precizand ca membrii Sectiei de judecatori au anuntat ca doresc sa discute in interiul sectiei si sa desemneze un candidat.

"In cadrul sedintei de astazi, Sectia de judecatori a adus la cunostinta Plenului Consiliului ca a adoptat o serie de linii directoare pe care le va avea in vedere la desemnarea unui candidat. [...] Sectia de judecatori doreste sa discute, dansii in interiorul sectiei, pentru a-si desemna un candidat si din discutiile cu Sectia de Judecatori am dedus ca acest lucru se va intampla in zilele urmatoare. Dorim, speram si le adresam rugamintea, ca si in Plen, de a se decide asupra unui candidat, in considerarea principiilor pe care dansii le-au enuntat", a eclarat Oana Schmidt Haineala, dupa sedinta Plenului CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a intrunit miercuri in sedinta de plen, pe a carei ordine de zi se afla si alegerea vicepresedintelui CSM, procedura fiind reluata din nou dupa ce judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet si-au retras candidaturile, in contextul in care majoritatea instantelor din tara au votat pentru revocarea lor din functia de membru al Consiliului, anunta Agerpres.

Saptamana trecuta, plenul CSM a luat act de retragerea candidaturilor judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet si a stabilit ca procedura trebuie reluata. Alegerea vicepresedintelui CSM, programata initial in sedinta din 4 ianuarie, a fost amanata de mai multe ori.