Premierul Victor Ponta considera ca raportul Comisiei Europene contine anumite erori materiale, din cauza ca nu a fost discutat cu autoritatile romane. "Mecanismul era si de Cooperare, nu doar de Verificare", a spus premierul. Potrivit acestuia, o eroare se refera la faptul ca in raport a fost trecut faptul ca "nu s-a intamplat nimic" cu cei patru ministri din Guvernul Ponta I care aveau probleme de integritate: Ovidiu Silaghi, Liviu Pop, Eduard Hellvig si Ecaterina Andronescu. O alta eroare, in opinia premierului, este ca trei ministri din actualul cabinet sunt cercetati pentru coruptie.

"E si dezavantajul faptului ca raportul nu a mai fost discutat si cu noi, pentru ca sunt cateva erori materiale: inteleg ca nu s-a intamplat nimic cu cei patru ministri care aveau sesizare de la ANI. S-a intamplat! Nu mai sunt in Guvern si imi pare rau ca nu sunt. Si domnul Silaghi si domnul Helvig si domnul Pop si doamna Andronescu. Tocmai ca i-am sacrificat pentru ca aveau o sesizare de la ANI, de care n-ati mai auzit nimic si probabil ca nici nu veti mai auzi nimic in viitor", a spus Victor Ponta.

In ceea ce priveste cei trei ministri din actualul Guvern care au probleme cu justitia, Ponta afirma ca in afara de Relu Fenechiu nu cunoaste alte cazuri. "Am mai citit ca sunt trei ministri cercetati pentru coruptie. N-am reusit sa-i identific. Domnul Fenechiu e trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu, dar pe ceilalti doi nu i-am gasit oricat i-am cautat. Care sunteti, va rog sa spuneti, sa o recunoasteti singuri. Probabil ca e o eroare".

Un alt ministru cu probleme pe care nu l-a identificat premierul este, insa, Liviu Dragnea. In cazul acestuia, Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea sa penala in dosarul fraudarii referendumului. Fenechiu este acuzat DNA de abuz in serviciu si a fost trimis in judecata in dosarul Transformatorul, pentru ca ar fi vandut la preturi supraevaluate, transformatoare vechi.