Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International sa faca audituri in toate spitalele din Romania, care sa releve ce se intampla cu adevarat in aceste unitati, a declarat marti ministrul Sanatatii, intr-o videoconferinta cu managerii spitalelor, desfasurata la Palatul Victoria.

"Am convenit in acea scrisoare cu FMI ca sa facem audituri in toate spitalele din Romania. In urma unui audit realizat de un profesionist sau de o echipa de profesionisti, obiectivi, vom trata in mod diferit, in functie de resursele pe care le aveti la acest aspect. La unitatile sanitare mai bogate, sa le numesc asa, cu venituri mai mari, vom facem audituri financiare, fiindca stim ca sunt mai scumpe, iar la celelalte vom face audituri publice interne la nivel ierarhic - cine este deasupra spitalului ca ierarhie acela va face, de data aceasta profesionist independent, pe baza normelor legale si a instructiunilor Ministerului de Finante, auditori publice interne, astfel incat sa cunoastem cu adevarat ce se intampla in spital", a afirmat Eugen Nicolaescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca pe baza acestor audituri Ministerul Sanatatii va lua decizii referitoare la spitalele din subordinea sa, iar autoritatile locale pentru cele din subordinea lor.