Alexandru Rafila a fost eliberat din functia de Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, se arata intr-o decizie publicata marti in Monitorul Oficial, pe care o ocupa din luna mai 2012.

Alexandru Rafila este seful Catedrei de Epidemiologie si Microbiologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala. In perioada decembrie 2008-octombrie 2009 a ocupat functia de consilier personal al ministrului Sanatatii, iar intre 2001 si 2004 a fost director general in cadrul aceleiasi institutii. De asemenea, timp de un an si sase luni (decembrie 2004- mai 2006, n. red.), conf.dr. Rafila a ocupat functia de director general al Institutului de Sanatate Publica Bucuresti, potrivit Paginamedicala.ro.

El a fost numit secretar de stat in MS in luna mai 2012.

Potrivit organigramei Ministerului Sanatatii, exista trei functii de secretar de stat, una de subsecretar de stat si una de secretar general si una de secretar general adjunct.

Cele mai recente declaratii aparute in media ale dr. Rafila au fost cele referitoare la cazul vaccinului BCG si la accelerarea procedurii de achizitie a medicamentelor deficitare.