Clubul La Muse din Centrul Istoric al Capitalei si alte patru localuri din cartierul Drumul Taberei au fost inchise de Garda Financiara din cauza unor nereguli descoperite la controale intreprinse la sfarsitul saptamanii trecute, au declarat pentru Mediafax surse din domeniu. Restaurantul Casa Rustic din cartierul bucurestean Drumul Taberei a fost amendat cu 3.000 de lei.

Potrivit procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor remis Mediafax, restaurantul Casa Rustic a fost amendat cu 3.000 de lei pentru "nerespectarea normelor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la intocmirea si utilizarea documentelor justificative si contabile pentru toate operatiunile efectuate".

"In data de 26.01.2013, am avut control de la Garda Financiara, dar care nu s-a soldat cu inchiderea unitatii si suspendarea activitatii", precizeaza administratorul localului intr-un comunicat.

Precizarile vin dupa ce Garda Financiara a anuntat, luni, ca activitatea comerciala a sase localuri a fost suspendata in urma controalelor efectuate la sfarsitul saptamanii trecute in trei cluburi de noapte din Centrul Istoric si 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei. Initial, a existat informatia potrivit careia printre localurile sanctionate cu suspendarea activitatii s-ar fi numarat si Casa Rustic.

Potrivit Garzii Financiare, la localurile sanctionate cu suspendarea activitatii comerciale pentru trei luni au fost constatate abateri precum incalcarea obligativitatii utilizarii caselor de marcat electronice fiscale sau a normelor legale privind evidenta operativa a marfurilor aflate la vanzare.

Garda Financiara precizeaza ca in noptile de vineri si sambata, 26 si 27 ianuarie, comisari din cadrul Comisariatului General al Garzii Financiare, impreuna cu inspectori din cadrul Unitatii de Inspectie Fiscala (ANAF), au verificat 16 localuri din Bucuresti, respectiv trei cluburi de noapte din Centrul Istoric si 13 restaurante din cartierul Drumul Taberei).

In urma controalelor, au fost dispuse si 38 de sanctiuni contraventionale cu amenda si confiscarea numerarului neinregistrat in cuantum total de 84.600 lei.

In aceeasi perioada, echipe de comisari din cadrul sectiilor Cluj, Constanta, Iasi si Timis ale Garzii Financiare, au verificat activitatea a 22 cluburi de noapte din aria de competenta, au aplicat amenzi totale in valoare de 64.900 lei si au confiscat numerar in cuantum total de 17.165 lei incasat fara emiterea bonului fiscal. De asemenea, comisarii au dispus suspendarea pentru trei luni a activitatii comerciale a sase dintre localurile verificate.

Actiunile de control ale Garzii Financiare au fost realizate cu sprijinul Politiei si Jandarmeriei.