Comisiile reunite pentru educatie din Parlament au avizat bugetele Ministerelor Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si bugetul Academiei Romane. Au fost respinse toate amendamentele care presupun o finantare suplimentara. La bugetul Ministerului Educatiei au fost depuse circa 2.000 de amendamente, a declarat Ecaterina Andronescu, presedintele comisiei de invatamant a Senatului, inainte de sedinta comisiilor.

"Speram sa gasim o formula sa nu dureze foarte mult si sa incercam sa le discutam in bloc, pentru ca marea lor majoritate se refera la sume care sa fie alocate scolilor din colegiile domnilor senatori si deputati", a declarat Andronescu.

Ecaterina Andronescu:

- Vom incepe cu bugetul Academiei Romane, care are circa 20 de amendamente, apoi vom discuta bugetul Educatriei cu cele trei componente ale sale, invatamant preuniversitar, invatamant superior si cercetare. Aici sunt circa 2.000 de amendamente si speram sa gasim o formula sa nu dureze foarte mult si sa incercam sa le discutam in bloc, pentru ca marea lor majoritate se refera la sume care sa fie alocate scolilor din colegiile domnilor senatori si deputati.

- Eu o sa propun Ministerului sa le preia in bloc si sa incerce sa le rezolve cu prioritate in capitolele in care sunt bugetate cu aceasta destinatia.

- Apoi avem bugetul Cercetarii unde avem o crestere semnificativa

Citeste si: