Asistentul creatorului de moda Catalin Botezatu, Petre Condrat, a fost retinut, luni seara, pentru 24 de ore de procurorii DIICOT in dosarul tablourilor furate din Olanda. El este acuzat de tainuire de bunuri provenite din infractiuni. Marti va fi prezentat Judecatoriei Sectorului 5 , cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, Petre Condrat si un cetatean moldovean ar fi incercat sa evalueze si sa vanda doua dintre tablourile furate.

Luni seara a fost audiat si designerul Catalin Botezatu. El a negat orice implicare in cauza.

Creatorul de moda a declarat luni seara ca nu are nicio calitate in acest dosar si ca a fost la DIICOT pentru "o audienta" pe care o solicitase, si nu pentru a fi audiat de anchetatori, scrie Mediafax.

Botezatu a declarat, la Romania TV, ca anchetatorii "au avut amabilitatea" sa il primeasca si sa stea de vorba cu el, luni, despre dosarul furtului, in care, a subliniat creatorul de moda, el nu are nicio calitate.

"Nu am nicio legatura cu acest caz in afara faptului ca baiatul (Petre Condrat - n.r.) este asistentul meu", a mai spus Botezatu, care a precizat ca in perioada august-decembrie 2012 nu a colaborat cu Condrat. Creatorul de moda a adaugat ca nu se afla in tara, anul trecut, in perioada in care ar fi fost facuta evaluarea tablourilor furate. Botezatu a mai spus ca la atelierele sale nu a fost facut nicio perchezitie si ca, in opinia sa, asistentul sau este nevinovat.