Victor Ponta: Pot sa fiu in dezacord doar moral cu faptul ca administratorul judiciar de la Hidroelectrica, Remus Borza, si-a dat contracte firmei sale de avocatura. Vreau sa schimbam legea insolventei
Victor Ponta: Insolventa nu inseamna faliment. Insolventa a salvat Hidroelectrica de faliment si anul asta este din nou pe profit. De fapt, ultimele doua luni este pe profit dupa ce era pe pierdere, se ducea in faliment. Si din 5500 de oameni la Hidroelectirca, imi pare groaznic de rau, dar o sa plece cam 150 sau 200. Ceilalti isi pastreaza locurile de munca.
Rep: Sunteti de acord cu ce a facut administratorul judiciar de la Hidroelectrica? Si-a dat propriei case de avocatura contracte.
V.P: Nu, nu sunt de acord. Dar pot sa fiu in dezacord doar moral. Pentru ca in acest moment legea ii permite. Si atunci, proiectul pe care l-am si anuntat, de schimbare a legii insolventei.
Rep: Bineinteles ca nici cu dl Borza nu se poate face nimic.
V.P: In ce sens?
Rep: O sanctiune, ceva. Bun, sunteti in dezacord moral iar omul isi da mai departe contracte.
V.P: Dar stiti foarte bine, comitetul creditorilor este cel care practic il conduce. 80 si ceva la suta sunt banci acolo, statul este cu o parte foarte mica. Insa pe baza acestei experiente si altor experiente cu firme faimoase care intra in insolventa si intre timp o duc foarte bine nemaiplatind nimic la stat vreau sa schimbam legea insolventei.
Rep: Veti introduce acest conflict de interese?
V.P: E un conflict de interese sigur, dar nu doar la aceste cazuri intre administratorul judiciar si societate. Sunt si alte conflicte clare, si de fapt sunt scheme de fraudare a statului. Il acuzam pe un alt domn de fraudare, unul care se plimba cu Rollsurile si nu platea amenzi si impozite. Si-s multi de genul asta.
HotNews.ro a dezvaluit la inceputul anului faptul ca administratorul judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol, in care Remus Borza este partener, a angajat, in numele societatii, casele de avocatura Borza & Asociatii si Piperea &Asociatii pentru cele 74 de procese pe care compania le are cu creditorii. Pentru onorarii a fost alocat un buget total de 220.000 euro. Hidroelectrica a incheiat contracte cu alte case de avocatura chiar daca exista o ordonanta de urgenta care prevede ca institutiile si companiile de stat care au departament juridic nu pot achizitiona servicii juridice.
Exceptie fac situatiile temeinic justificate. La solicitarea HotNews, Euro Insol a transmis un punct de vedere prin care arata ca Legea insolventei ii permite sa angajeze avocati din afara companiei. De asemenea, mai arata ca Euro Insol si Borza si Asociatii nu s-ar afla in conflict de interese, chiar daca Remus Borza este partener la ambele case, una fiind de insolventa, cealalta de avocatura. Din pozitia de administrator judiciar, Borza conduce, practic, intreaga activitate a companiei.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
pana la urma nu se incurca nastase cu unu care avea note de 6...sa fim seriosi. sau si nastase era de sase?
si cu cat a terminat facultatea tot cu 6?
basescu stii cu cat a intratsi cu cat a terminat?
Cei care nu s-au prezentat la vot le-au dat girul tot lor, celor 4,7 milioane.
Cei care au votat împotrivă sunt cu inima împăcată că au ales pe cine au crezut de cuviință.
Din cele de mai sus reiese că TO CE FACE PONTA EST SPRE BINELE POPORULUI ROMÂN.
Aceasta este imoralitatea !
Culmea, din din alt punct de vedere trece din imoralitete in nesimtire. Adica ai primit deja un mare premiu(paine) prin desemnarea ca lichidator, dar tu vrei sa pape doar gurita ta :TOTUL !
Doar in epoca feudala moralitatea era asa de jos...dar atunci in schimb se taiau capete....
Este ceva similar cu situația de a fi electrician,dar când trebuie sa-ți schimbi in casa un intrerupator,îți angajezi un străin pentru a efectua lucrarea.
Sa nu fim ridicoli!
Astea-s printipuri ce sunt foarte respectate in tarile civilizate. Intradevar la noi, civilizatia nu a ajuns inca. Profilurile morale sunt inca indoielnice.
Iti spun un singur cuvant: competitivitate, documenteaza-te ce inseamna cu adevarat si dupa aia adauga si cinste/onoare si o sa vezi ca iese ceva superb, temelie in tarile civilizate.
Ca sa iti mentin comparatia, daca tu ai angaja un om sa-ti fie sef de santier (adica omul care verifica munca constructorilor, achizitiile, costurile) la casa ce ti-o construiesti, ti-ar placea ca electrician sa fie o ruda de-a lui sau o firma terta pe care seful tau de santier o va evalua corect si la sange?