Ministerul Afacerilor Interne a fost dezinformat in privinta modului in care administratia municipiului Bucuresti a actionat in conditiile meteorologice din ultimele zile, a declarat sambata primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la comandamentul de iarna, informeaza Agerpres. Precizarea vine dupa ce prefectul Capitalei, Georgeta Gavrila, si ministrul Internelor, Radu Stroe, s-au contrazis, sambata dimineata, in comandamentul de iarna, cu privire la existenta sau lipsa stocurilor de material antiderapant in Bucuresti.

Primarul Oprescu a precizat ca a fost sunat de ministrul de Interne, Radu Stroe, care si-a cerut scuze.

Totodatam primarul le-a oferit asigurari bucurestenilor ca exista materialele necesare pentru a face fata conditiilor meteorologice. "Ne-au dat aceasta incredere, ne-au votat si n-o sa ne apucam acum sa-i dezamagim, in timp ce afara bate viscolul si nu am sa fiu de acord niciodata de acord. Sunt injurii aduse administratiei ceea ce s-a intamplat zilele trecute. Si apreciez telefonul ministrului de Interne, Radu Stroe, care si-a cerut scuze si care ma face in continuare sa cred, asa cum am crezut si pana acum, ca este un om onest, cinstit si pur si simplu a fost dezinformat", a afirmat Oprescu.

Primarul general s-a declarat "satul" de oameni care nu verifica si care "nu stiu decat sa amestece o lupta politica in asa ceva".

Edilul Capitalei a informat ca, de la declansarea campaniei de deszapezire si combatere a poleiului, odata cu aprobarea planului de masuri s-a asigurat ca exista stocurile de material antiderapant care sa permita interventia in timp real. El a subliniat ca verifica in permanenta, impreuna cu viceprimarii, bazele de deszapezire unde exista punctele de depozitare antiderapante.

Potrivit lui Oprescu, circulatia rutiera se desfasoara normal in conditiile meteo date.

In context, Sorin Oprescu a precizat ca in Bucuresti nu se foloseste acum nisip, care este angrenat de topirea zapezii si infunda canalele.

"Si responsabilii care raporteaza fie ca sunt sefi de directii de politie rutiera, ca sunt secretari de stat, sa-si ia responsabilitatea. Nu este un sfat, eu nu dau sfaturi celorlalti, este rugamintea de a pastra eforturile la locul lor, de a aprecia si critica in acelasi timp administratia locala pentru o serie intreaga de lucruri. Dar, atunci cand e profund necinstit, nu ma fac partas", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul General a precizat ca, potrivit verificarilor facute de inspectorii Directiei de control, exista 14.990 de tone de sare depozitate la indemana, pentru a fi imediat imprastiate in conditiile meteo date, 2.420 tone clorura de calciu solida, 980 de tone clorura de calciu lichida si 500 de tone de nisip.

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrila, si ministrul Internelor, Radu Stroe, s-au contrazis, sambata, in comandamentul de iarna, cu privire la existenta sau lipsa stocurilor de material antiderapant in Bucuresti, vicepremierul Liviu Dragnea acordandu-le in final o ora pentru clarificarea controversei, informeaza Mediafax.