Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata dimineata o atentionare meteo de ninsori abundente, intensificari ale vantului si viscol care actualizeaza si prelungeste atentionare Cod Galben de vineri. Atentionarea valabila sambata intre orele 10:00 - 20:00 vizeaza 19 judete din sudul si sud-estul tarii si Capitala.

Avertizare Cod Galben de ninsoare si viscolFoto: ANM

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sambata in Muntenia, Dobrogea, jumatatea de sud a Olteniei si a Moldovei va ninge, local abundent si se va depunde strat de zapada consistent. Vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de 55...65 km/h si izolat rafale de peste 70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Zonele care intra sub incidenta Codului Galben sunt Bucuresti, judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinti si jumatatile sudice ale judetelor Prahova, Dambovita, Arges.

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat sambata dimineata in Comandamentul de iarna convocat la Guvern, ca va fi prelungit Codul Galben de viscol pentru Oltenia pana sambata, la ora 20:00, atentionare care va fi valabila si pentru Bacau si Vaslui, iar dupa ora 20:00 avertizarea va fi mentinuta pentru Muntenia si Dobrogea, pana la Galati si Vrancea, informeaza Mediafax.

Directorul ANM a precizat ca, dupa ora 20:00, Oltenia va fi scoasa de sub Codul Galben, dar Muntenia, Dobrogea, pana la Galati si Vrancea, vor fi sub aceasta atentionare.

"Vom vedea daca vom continua si cu Bacau si Vaslui", a adaugat directorul ANM.

Ion Sandu a precizat ca nu se impune Codul Portocaliu pentru Buzau si Vrancea, pentru ca vantul nu a crescut in intensitate pana la 70 de kilometri pe ora.