Circulatia rutiera este intrerupta vineri seara din cauza zapezii si viscolului pe 16 drumuri nationale din judetele Buzau, Vrancea, Bacau, Galati si Vaslui, a anuntat Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Astfel, potrivit Centrului Infotrafic, citat de Agerpres, in judetul Buzau traficul este blocat pe DN22 Ramnicu Sarat - Baile.

In Vrancea sunt blocate urmatoarele drumuri nationale: DN23A Gologanu - Ciorasti, DN23B Maicanesti - Ciorasti, DN2N Bogza - Dumbraveni, DN2 Tisita - Adjud, DN23 Focsani - Nanesti, DN2L Tisita - Panciu, DN24 Tisita - limita cu judetul Galati.

Circulatia este intrerupta si pe DN11A Barlad, judetul Vaslui - Podul Turcului, judetul Bacau - Adjud, judetul Vrancea, pe DN24D Barlad, judetul Vaslui - Tulucesti, judetul Galati, pe DN26 Murgeni, judetul Vaslui - limita cu judetul Galati.

In judetul Galati mai sunt blocate DE581 Tecuci - Tisita si DN25A Fundeni - Focsani, in judetul Vaslui nu se circula DN24A Murgeni - Husi, DN24 Barlad - Tutova si DN2F Vaslui - limita cu judetul Bacau.

Centrul Infotrafic precizeaza ca nu sunt inchise aeroporturi si porturi maritime sau fluviale si nu sunt semnalate probleme deosebite in traficul feroviar.

Anterior, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Catalin Chiper a anuntat, la Palatul Victoria, ca un numar de 26 de localitati au ramas fara curent electric vineri, in jurul orei 17.00, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile, iar 15 drumuri nationale si 32 judetene au fost blocate.

"Localitati fara energie electrica sunt 26 in sapte judete: Buzau - 7; Braila - 4; Vrancea - 5; Harghita - 3; Bacau - 2; Vaslui - o localitate; Neamt - 4", a detaliat Chiper, citat de Agerpres.

El a spus ca nu exista autovehicule blocate in trafic, ci doar unele oprite pentru a le proteja de posibile inzapeziri pe traseu.

In plus, 15 drumuri nationale sunt blocate: doua in Buzau, opt in Vrancea, patru in Vaslui, unul in Galati, a precizat oficialul MAI.

In ceea ce priveste drumurile judetene, 32 sunt blocate, cele mai multe in Iasi (11), Vaslui (13) si in numar mai mic in Vrancea, Bacau, Braila.

"Astazi au fost inchise un numar de 67 de unitati de invatamant in judetul Vaslui", a mai spus Chiper.

Potrivit Ministerului Educatiei, cursurile au fost suspendate vineri in 96 de unitati de invatamant din patru judete din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis vineri noi avertizari cod galben de ninsori si viscol, valabile pana sambata dupa-amiaza si care vizeaza mai multe judete din estul, sud-estul si sudul tarii.