Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la intalnirea online cu cititorii HotNews.ro, raspunzand unei intrebari, ca la sfarsitul acestei luni este ultimul audit al Comisiei Europene privind Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), decizia finala privind reluarea platilor fiind asteptata in luna februarie. Premierul a precizat ca in proiectul de buget pe 2013 sunt prevazute sumele necesare pentru plata tuturor restantelor la POSDRU.

Un cititor HotNews.ro i-a semnalat premierului Victor Ponta ca firma pe care o conduce, care a derulat un proiect POSDRU, a intrat in insolventa din cauza nerambursarii platilor de catre stat, in conditiile in care "contractul de finantare semnat stipuleaza un termen de 'maxim 45 zile de la data depunerii Cererii de Rambursare', iar noi nu am primit nimic timp de 7 luni".

"POSDRU a fost blocat din luna februarie 2012 dupa ce am acceptat corectii financiare de aproape 200 milioane de euro si dupa ce am facut schimbarile de sistem necesare in luna decembrie Comsia Europeana a acceptat ca Romania sa retransmita facturi spre decontare. La sfarsitul lunii ianuarie este ultimul audit al CE si in februarie asteptam decizia finala privind reluarea platilor. Avem in proiectul de buget pe 2013 prevazute sumele necesare pentru plata tuturor restantelor la POSDRU", a raspuns Victor Ponta.

Vezi aici mai multe raspunsuri ale lui Victor Ponta la intrebarile puse de cititori