Vicepremierul Liviu Dragnea a criticat conducerea Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru modul in care a prezentat informatiile in Comandamentul de iarna convocat vineri la Guvern, atentionand ca este "veriga slaba" si ca este ultima data cand accepta "aceasta balba nationala".

UPDATE Criticile intervin in contextul in care CNADNR ar fi intarziat sa dispuna dislocarea unei autofreze in judetul Vaslui, potrivit Agerpres.

"Eu vreau sa va rog, pentru ca in tot acest angrenaj din Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si comitetele judetene, in ultima perioada tot sistemul a inceput sa functioneze, toate rotitele se invart cu viteza fireasca, comunicarea a inceput sa functioneze, institutiile au inceput sa colaboreze, avem o singura problema, o singura veriga slaba: CNADNR. Este ultima data cand mai acceptam aceasta balbaiala din partea CNADNR", a afirmat Liviu Dragnea, la Comandamentul de iarna reunit la Palatul Victoria.

In contextul in care directorul CNADNR lipsea de la comandament, Dragnea i-a atras atentia delegatului Companiei sa vina informat la reuniune.

"Ori veniti aici informati, ori nu. Domnul Mircea Pop v-a informat azi dimineata, spunand ca stie de problema, pentru ca stia de la ministrul (n.r. Internelor) Radu Stroe. CNADNR are toate contractele (de deszapezire) pe drumurile nationale. Nu mai avem probleme cu consiliile judetene, incepem sa avem probleme cu Compania Nationala. Stiti foarte bine ca, spre deosebire de CJ, unde contractele s-au facut in asa fel incat firmele care au castigat licitatia decid cand intra si nu mai au timp morti pana sa primeasca ordinul de actiune, la dumneavoastra Compania nu poate sa mute, sa scoata o masina din baza pana cand nu primeste ordinul de la functionarii dumneavoastra. Va rog sa remediati imediat aceasta disfunctionalitate', le-a cerut vicepremierul Liviu Dragnea reprezentantilor CNADNR.

Ministrul Internelor, Radu Stroe, a acuzat, la randul sau, CNADNR ca nu a trimis o freza in Vaslui la cererea prefectului.

"Am vorbit de dimineata cu directorul general Pop. Trimiteti freza acolo! Sper ca puteti vorbi la telefon sa ne comunicati daca s-a intamplat treaba asta sau daca cei de la Vaslui au fost informati ca va veni freza, pentru ca Buzaul si Braila si zona aceasta de Curbura va trebui foarte bine amenajata cu utilajele necesare, cu material antiderapant, cu toate ca nu se prevede o situatie ca si cea de acum doua saptamani. Trebuie sa fim pregatiti din timp, ca nu stim cata zapada va cadea", a spus Stroe.

Reprezentantul CNADNR a aratat, la randul sau, ca directorul Pop "cunostea problema autofrezei, care trebuia dislocata in judetul Vaslui" si ca ii daduse un ordin in acest sens directorului regional.

"De asemenea, Vasluiul are doua autofreze, care sunt ale judetului. La ora 7,50 ele inca nu incepusera sa actioneze, deoarece stratul de zapada nu era suficient (de mare - n.r.), ca ele sa aiba si eficienta", a raportat reprezentantul CNADNR.

Ministrul delegat Dan Sova, in coordonarea caruia functioneaza CNADNR, nu a fost prezent la Guvern pentru aceasta sedinta, potrivit Mediafax.

La sedinta Comandamentului, mai multe autoritatile locale au reclamat ca nu au putut comunica eficient cu reprezentantii CNADNR in ultimele zile, cu atat mai putin in ultimele ore.

Declaratia lui Dragnea vine la doua zile dupa ce presedintele CJ Vrancea Marian Oprisan i s-a plans vicepremierului ca ministrul delegat Dan Sova nu ii raspunde la telefon.

"Domnule viceprim-ministru, Marian Oprisan este numele meu, va rog sa imi permiteti, sa-l rugati pe domnul ministru delegat Sova si sa-i spun urmatorul lucru: in judetul Vrancea este cel mai mare nod rutier din sud-estul Romaniei, sectia de drumuri nationale Vrancea este una mult subdimensionata si ca-l rog ca, impreuna cu cei de la CNADNR, sa ia masuri pentru ca Vrancea are o retea de 570 km de drumuri nationale si intotdeauna - repet, intotdeauna - CNADNR nu si-a facut treaba pe sectoarele de drum din cei 570 de kilometri.

Si il rog respectuos, poate raspunde si la telefon, pentru ca nu sun ca sa-i declar dragoste, ci sunt reprezentantul legal si constitutional a 400 de mii de cetateni, si poate e bine sa vorbeasca cu colegii atunci cand sunt probleme urgente", a spus presedintele Consiliului Judetean in cadrul unei videoconferinte a comandamentului de iarna, organizata miercuri la Palatul Victoria, citat de Mediafax.

Dragnea l-a intrebat pe Dan Sova, prezent in sala, daca doreste sa-i raspunda lui Marian Oprisan, dar ministrul delegat a precizat ca va analiza situatia.

"Daca sunt probleme la Vrancea, vom cerceta si vom lua masurile pe care le-am luat si in alte situatii", a spus Sova.

In schimb, vicepremierul Dragnea a afirmat ca cele semnalate de presedintele CJ Vrancea este indreptatita.

"Fac precizarea ca solicitarea domnului Marian Oprisan o consider indreptatita. Ne aducem aminte ce s-a intamplat acum un an in Vrancea, Braila si balbaiala de la nivel central si lipsa de comunicare intre autoritatile centrale si autoritatile locale sau, ma rog, lipsa de raspuns din partea autoritatilor centrale si autoritatile locale", a spus Dragnea.