Dan Mihaescu, umorist si cunoscut scenarist roman a incetat din viata joi seara la varsta de 79 de ani. Mihaescu era cunoscut pentru filmele pe care le-a regizat si colaborarile cu numele mari ale culturii romanesti, precum Toma Caragiu sau Dem Radulescu, scrie Mediafax.

Dan Mihaescu (arhiva, 2003)Foto: Agerpres

Scenetele cele mai cunoscute care i-au purtat semnatura lui Dan Mihaescu i-au avut ca si protagonisti pe Toma Caragiu sau Dem Radulescu.

Dan Mihaescu si-a castigat faima in domeniul artistic cu ajutorul creatiilor sale, care treptat au fost adaptate pentru emisiuni de televiziune si jucate de mari actori ai Romaniei. Printre filmele regizate de Dan Mihaescu se numara: "Cum ne-ar vrea barbatii?!" (1982), "Cine rade la urma (1977)", "Avocatul (1976)", "Primarul activ (TV) / (1976)", "Un text cu bucluc (1976)", "Administratorul de bloc (1973)", "Sorcovitorul...voluntar (TV) / (1973)", "Interviu cu un idol (TV) / (1972)", " Antinevralgicul (1970)", "Sectia corectionala (1970)".

UPDATE TVR anunta ca trupul neinsufletit al lui Dan Mihaescu va fi depus la sediul televiziunii publice si ca toti admiratorii care doresc sa-i aduca un ultim omagiu o pot face sambata si duminica.

Comunicatul TVR:

Colegii din TVR regreta disparitia lui Dan Mihaescu

Trupul neinsufletit al celebrului umorist va fi depus la sediul TVR

Trupul neinsufletit al lui Dan Mihaescu, care s-a stins din viata, ieri, 24 ianuarie, va fi depus la sediul TVR maine, la ora 13.00.

Colegii din TVR si toti admiratorii care doresc sa-i aduca un ultim omagiu, o pot face, sambata si duminica, la sediul TVR (la parterul cladirii Studiouri, in holul mare). Accesul publicului se va face prin intrarea Dorobanti, intre orele 10.00 - 20.00.

Realizator de emisiuni de divertisment, umorist si scenarist, Dan Mihaescu a fost si autorul unor memorabile scheciuri si scenete scrise pentru nume mari ale comediei romanesti si unul dintre cei mai vechi si cunoscuti profesionisti din TVR.

Dan Mihaescu a lucrat aproape 30 de ani in Televiziunea Romana, incepand cu 1966, ca redactor, a fost si redactor-sef adjunct al Departamentului de Muzica si Divertisment. Dan Mihaescu a fost unul dintre cei mai apropiati si constanti colaboratori in televiziune ai lui Tudor Vornicu.

Dan Mihaescu este cunoscut si pentru filmele pe care le-a regizat si colaborarile in TVR cu nume mari precum Toma Caragiu sau Dem Radulescu si cuplul umoristic Nae Lazarescu si Vasile Murariu.

Intre 1965 si 1988, Dan Mihaescu a realizat, alaturi de Octavian Sava, Grigore Pop si Marin Traian, emisiunea de sambata seara de pe TVR 1 "Intalnire cu satira si umorul". Aici si-a facut cei mai multi prieteni si colaboratori: actorii Octavian Cotescu, Coca Andronescu, Rodica Tapalaga, Stela Popescu, Alexandru Arsinel, cantaretii Dan Spataru, Aurelian Andreescu si Margareta Paslaru.

Alaturi de Grigore Pop si Octavian Sava, sub coordonarea lui Tudor Vornicu, Dan Mihaescu a semnat mai bine de 20 de editii ale revelioanelor TVR. Alaturi de realizatorul Titus Munteanu, a semnat, in calitate de scenarist, emisiunea "Lumea se grabeste", productie premiata cu Trandafirul de aur la festivalul de la Montreux-Elvetia.

Si dupa anii 1990, Dan Mihaescu a continuat sa lucreze in TVR, contribuind la realizarea a numeroase emisiuni de divertisment.