Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Portocaliu de ninsoare si viscol valabila pentru judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati sinumatatea nordica a judetului Buzau, vineri, intre orele 04:00 - 14:00.

Avertizare Cod Portocaliu de ninsoare si viscolFoto: ANM

Potrivit ANM, in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune un strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari care vor depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol ce va determina reducerea vizibilitatii sub 50 m.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada.

ANM a actualizat, totodata, Codul Galben de ninsori si viscol anuntat miercuri. Astfel, vineri intre orele 04:00 - 14:00 va ninge in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Bucegi, iar in primele ore va continua sa ploua abundent in nordul Dobrogei si al Munteniei. Vor mai fi conditii polei.

In estul si sud-estul tarii vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h.

ANM noteaza ca vor fi ninsori si in partea de vest, nord-vest si centru a tarii, izolat mai consistente in Transilvania.

Avertizare Cod Galben pentru vineri dupa-amiaza

Avertizare Cod Galben pentru vineri dupa-amiaza

Foto: ANM

ANM a mai emis si o avertizare Cod Galen de viscol, intensificări ale vântului si precipitaţii abundente, valabil vineri intre orele 14:00 - 20:00.

Meteorologii informeaza ca va continua sa ninga in nordul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, iar vantul va mai avea intensificari indeosebi in jumatatea sudica a Moldovei, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor mai fi si in Muntenia si Dobrogea, iar in Transilvania va continua sa ninga, noteaza ANM.

Incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica, temporar vor fi ninsori si intensificari ale vantului in sudul si sud-estul tarii.