Presedintele Traian Basescu a transmis, joi, un mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane in care arata ca modelul dat de inaintasii nostri nu trebuie uitat ca romanii au astazi datoria de a urma si respecta aspiratiile care i-au motivat sa duca la indeplinire telul de uniune nationala.

  • Redam integral mesajul transmis de Administratia Prezidentiala

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a transmis joi, 24 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Romane.

Va transmitem acest mesaj:

"Unirea Principatelor Romane intr-o singura tara la 24 ianuarie 1859 a fost un act de inalta vointa politica si de solidaritate nationala. Unirea Principatelor a fost un prim moment al afirmarii romanilor, ca natiune, dar si un moment care a marcat orientarea noului stat spre spatiul de civilizatie occidental si spre valorile sale. Cu perseverenta, in deceniile care au urmat, suveranitatea legii, responsabilitatea politica si modernizarea institutiilor au devenit fundamentul noii natiuni.

Modelul inaintasilor nostri nu trebuie uitat, noua ne revine astazi datoria de a le urma si de a le respecta aspiratiile care i-au motivat sa duca la indeplinire inaltul tel de uniune nationala.

La multi ani, dragi romani, de ziua Unirii Principatelor!".