Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol ce vizeaza sudul si sud-estul tarii, pentru intervalul joi 24 ianuarie ora 18.00 - vineri 25 ianuarie ora 08.00, urmata de o avertizare cod galben pentru jumatatea estica a tarii ce va fi in vigoare in ziua de vineri, pana la ora 20.00.

Cod galben de ninsori si viscolFoto: ANM

Incepand din seara zilei de joi, in sudul si sud-estul tarii vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub forma de ploaie in jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea, mixte in primele ore si apoi ninsoare in sudul Banatului, Oltenia si nordul Munteniei. Pe arii restranse se va semnala polei.

In toate aceste regiuni, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h.

In judetele din jumatatea de sud a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si a Muntilor Bucegi va ninge, vantul va depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol cu precadere in a doua parte a noptii de joi spre vineri.

Cod galben de ninsori si viscol 2

Cod galben de ninsori si viscol 2

Foto: ANM

Pe parcursul zilei de vineri va ninge viscolit in Moldova, centrul si estul Munteniei, Dobrogea si in zona Carpatilor Orientali. In Delta Dunarii si pe litoral, in primele ore vor mai fi precipitatii mixte si izolat polei.

Viteza vantului la rafala va depasi 60...70 km/h indeosebi in sud-estul tarii.

Incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica, temporar vor mai fi ninsori si intensificari ale vantului cu deosebire in sud-estul teritoriului.