UPDATE Directorul Administratiei de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat, in videoconferinta cu prefectii, ca se vor emite doua avertizari meteo, care vor viza intervalul joi - duminica.

Prima dintre ele vizeaza intervalul joi, 24 ianuarie, ora 18.00 - vineri, 25 ianuarie, ora 20.00.

La inceput, in sudul tarii vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, in cantitati de peste 25 litri, care se vor transforma in cursul noptii in zapada, in special in partea de sud, in zona de deal. In judetele de langa Dunare precipitatiile se vor mentine sub forma de ploaie iar in sudul Moldovei in zapada.

In zona Carpatilor de curbura, muntii Bucegi si sudul Moldovei vantul va sufla cu 70 de km pe ora, viscolind zapada.

Vineri va ninge viscolit in Moldova, centrul si estul Munteniei, Dobrogea si zona de munte.

Poleiul va aparea in noaptea de joi spre vineri in partea de est a Munteniei si in Dobrogea, iar in cursul zilei de vineri mai ales in Dobrogea.

Vineri va fi emisa o a doua avertizare, valabila pentru sambata si duminica, a precizat Ion Sandu, care a adaugat insa ca este prez devreme acum pentru a oferi informatii suplimentare, in conditiile in care datele se actualizeaza.

Joi, valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile climatologice ale datei in special in jumatatea sudica a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 si 11 grade, iar cele minime, in general, intre -8 si 2 grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Incepand din orele amiezii, aria de nebulozitate se va extinde treptat dinspre sud, cuprinzand cea mai mare parte a tarii. Vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie in jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea, mixte in sudul Banatului, nordul Olteniei si al Munteniei, iar in restul teritoriului local vor fi lapovite si ninsori, cu precadere in a doua parte a noptii.

Pe arii restranse se va semnala polei. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate in regiunile sudice si sud-estice si in zona montana. Temporar vantul va avea intensificari, in cursul zilei in sudul Banatului, Oltenia si Muntenia, iar noaptea mai ales in sud-estul tarii si la munte.

La Bucuresti, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit. Cerul se va innora treptat, iar seara si noaptea va ploua, moderat cantitativ. Spre dimineata vor fi conditii de precipitatii mixte. Treptat, vantul se va intensifica. Temperatura maxima va fi de 7...8 grade, iar cea minima in jur de 0 grade.

Vineri, vremea va deveni rece in cea mai mare parte a tarii, geroasa noaptea in Moldova si estul Transilvaniei. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ninge in Moldova, centrul si estul Munteniei, Dobrogea si in zona Carpatilor Orientali. In celelalte regiuni precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare, dar pe arii mai restranse. In Delta Dunarii si pe litoral, in primele ore vor fi precipitatii mixte si izolat polei. Vantul va prezenta intensificari indeosebi in sud-estul tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -12 si -4 grade, mai coborate in depresiuni dar si usor mai ridicate in regiunile vestice si sud-vestice si pe litoral.