Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea Agentiei Nationale de Integritate, care a contestat ordonanta de clasare a cazului emisa in martie 2011 de Comsia de verificare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Comisia constase prescrierea dreptului la actiune. Prin decizia CAB, dosarul Bradisteanu este trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se va judeca in continuare. Decizia, care poate fi atacata cu recurs, este importanta deoarece seteaza un precendent in alte cazuri in care au fost emise ordonante de clasare, alte 7 dosare fiind inchise in acest fel de Comisia de Cercetare a averilor. Intre acestea, se numara dosarele a doi fosti parlamentari (Cristian Rizea si Cristian Radulescu).

Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a admis, vineri 11 martie, exceptia de prescriptie in cazul dosarului initiat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Serban Bradisteanu a invocat in fata comisiei exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, adica indeplinirea termenului de 3 ani in care se pot verifica declaratiile de avere si de interese. Agentia a atacat actul administrativ emis de Comisie, potrivit regulilor de procedura instituite prin Legea nr.554/2004 privind contenciosul administrativ si a acuzat faptul ca este pentru prima oara cand o astfel de Comisie se pronunta asupra unei exceptii.

ANI a cerut instantei, pe 15 septembrie 2008, confiscarea sumei de aproximativ 4 milioane de euro apartinand medicului Serban Alexandru Bradisteanu, bani ce ar fi fost obtinut in perioada 2000-2004 in care a detinut functia de senator PSD in Parlamentul Romaniei. De asemenea, ANI a mai constatat si existenti conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia medicul Bradisteanu a detinut calitatea de presedinte al comisiei de licitatie. In legatura cu aceasta licitate, Bradisteanu a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie de catre Directia Natonala Anticoruptie.

Agentia Natonala de Integritate a fost sesizata de care Curtea de Apel Bucuresti in baza Legii 144/2007, iar sesizarea a facut obiectul dosarului nr. 17/II/2008. Din verificarea documentelor, a declaratiilor de avere ale lui Bradisteanu, precum si a documentelor suplimentare solicitate institutiilor competente de catre inspectorul de integritate, "s-a constatat o diferenta vadit nejustificata intre averea dobandita si veniturile realizate in mod legal de catre persoana in cauza", spune ANI.

Procesul a fost suspendat pe 16 iunie 2009, cand Curtea de Apel Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate a Legii ANI, invocata de avocata lui Bradisteanu, Alice Draghici, si a suspendat procesul, acesta fiind trimis la Curtea Constitutionala Pe 14 aprilie 2010, CCR a declarat neconstitutionala o mare parte din prevederile Legii nr 144/2007, care reglementa functionarea si organizarea Agentiei.

Procesul a fost reluat de catre Curtea de Apel pe 16 iunie 2010, insa pe 28 septembrie cauza este scoasa de pe rol si este trimisa spre solutionare la comisia de cercetare a averilor.

Medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD, a fost acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice, in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila. Prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului, insa in decembrie 2010, apelul DNA a fost admis de judecatori si s-a decis rejudecarea procesului la Tribunalul Bucuresti.