Miercuri, in jumatatea de nord a tarii, regimul termic va deveni apropiat de cel normal la aceasta data, cu maxime intre -1 si 5 grade, cerul va fi noros si, mai ales in cursul zilei, vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. In celelalte zone valorile termice, desi in scadere usoara, se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, astfel ca la amiaza vor fi intre 5 si 12 grade, informeaza Mediafax.

Cerul va fi variabil in tara, cu innorari si ploi izolate la inceputul intervalului in sud-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar pe parcursul zilei si in regiunile sudice. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -6 si 2 grade. In zonele joase, in cursul noptii, local va fi ceata.

Joi, in tara, valorile termice vor fi mai ridicate decat mediile climatologice ale datei, exceptand nordul Moldovei, unde vremea se va raci usor. Incepand din orele dupa-amiezei aria de nebulozitate si precipitatii se va extinde dinspre sud, cuprinzand cea mai mare parte a tarii. In Oltenia, Muntenia si Dobrogea vor predomina ploile, iar in restul teritoriului va ninge in special in a doua parte a noptii. Cantitatile de apa vor fi mai insemnate in regiunile extracarpatice si in zona montana. Vantul se va intensifica in sudul si sud-estul tarii, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 grade in nordul Moldovei si 11 grade in extremitatea de sud-est, iar cele minime, in general, intre -8 si 2 grade.

In Bucuresti valorile termice vor marca, miercuri, o scadere fata de intervalul anterior, dar se vor mentine inca peste cele obisnuite ale perioadei, cu o maxima de 9...10 grade si o minima de -3...-1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si posibil ploaie slaba in primele ore ale intervalului. Vantul va avea intensificari temporare pe parcursul zilei, apoi va deveni in general slab. Noaptea vor fi conditii de ceata.