Presedintele Traian Basescu a garantat luni autoritatilor britanice ca romanii nu vor "invada" Marea Britanie, in contextul inflamarii opiniei publice din regat fata de un posibil val emigrationist al cetatenilor romani si bulgari.

"Garantez autoritatilor britanice si celor ingrijorati ca romanii nu vor invada Marea Britanie, Romania e o tara foarte frumoasa", a spus Traian Basescu, in discursul sustinut cu ocazia reuniunii anuale cu sefii misiunilor diplomatice in tara noastra.

Ministrul britanic al Comunitatilor, Eric Pickles, a avertizat la sfarsitul saptamanii trecute ca un nou "aflux" de romani si bulgari ar crea probleme suplimentare legate de locuinte in Marea Britanie, potrivit BBC News, preluat de Mediafax. Pickles a declarat ca nu are inca date referitoare la estimarile numarului de imigranti care ar putea ajunge in Marea Britanie dupa ce vor primi drept de munca si de sedere in decembrie si doreste sa solicite informatii suplimentare pentru a lansa un scenariu "de speriat".

Publicatia britanica The Independent a publicat joia trecuta un editorial in care critica reactiile si "zvonurile alarmiste" cu privire la ridicarea restrictiilor impuse Romaniei si Bulgariei si arata ca imigratia este buna pentru economia britanica.