Reprezentantii celor cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel de tara se intalnesc luni cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), pentru a discuta despre situatia economica actuala si despre nivelul salariului minim.

"In cadrul intalnirii pe care o vom avea luni, 21 ianuarie, cu reprezentantii FMI vom aduce in discutie trei subiecte deosebit de importante pentru Romania la momentul de fata. Este vorba in primul rand despre situatia economica actuala - inclusiv proiectarea bugetului pe 2013 si nivelul inflatiei, valoarea salariului minim - cu referiri la legislatia muncii, urmand sa analizam si reformele ce vizeaza intreprinderile cu capital de stat', a declarat, in urma cu o saptamana, Bogdan Hossu, presedintele CNS Cartel ALFA, scrie Agerpres.

Potrivit liderului Cartel ALFA, sindicatele pledeaza pentru un nivel de 850 de lei pentru salariul minim, in timp ce oferta Guvernului este de numai 800 lei in acest moment.

Misiunea Fondului Monetar International (FMI), condusa de negociatorul-sef pentru Romania Erik de Vrijer, a venit in Romania pe 15 ianuarie pentru a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By.

In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti si bugetul pe 2013. Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are la Fond.