Romanul care a fost ucis in criza ostaticilor din Algeria era din localitatea prahoveana Barcanesti, avea 36 de ani si un copil in varsta de 6 ani, iar sotia sa este insarcinata. Potrivit unor surse locale citate de Mediafax, barbatul ucis in Algeria este Ionut Tiberiu Costache, un inginer din Barcanesti, localitate situata langa Ploiesti. Barbatul avea 36 de ani si lucra pe o platforma petroliera aflata la granita dintre Libia si Algeria, inainte de a pleca in strainatate el fiind angajat la rafinaria Petrobrazi. Ionut Tiberiu Costache era casatorit si avea un baietel in varsta de 6 ani, iar sotia sa este insarcinata in luna a saptea. Localnicii spun ca barbatul a plecat la munca in Algeria pentru a-si ridica o casa.

"Il cunoaste toata lumea din sat drept baiatul din Algeria. Muncea acolo pentru a-si ridica o casa si pentru a oferi o viata mai buna familiei sale. Are un copil de 6 ani, iar sotia sa este insarcinata in luna a saptea. Sunt socat de veste, sunt de o varsta cu Tiberiu, am vorbit de nenumarate ori. Nu-mi vine sa cred. Au plans oamenii prin sat cand au auzit ce s-a intamplat, era foarte saritor si ajuta pe oricine ii cerea sprijinul", a spus un localnic.

Acasa la parintii barbatului, in satul vecin, Tatarani, familia acestuia le-a cerut jurnalistilor sa le respecte durerea.

Tiberiu Ionut Costache lucra de cativa in strainatate, iar ultima data venise la Barcanesti la sfarsitul anului trecut, pentru a-si petrece acasa sarbatorile.

Oamenii din Barcanesti, localitate in care traieste familia lui Tiberiu Costache, spun ca barbatul venea periodic acasa si ca petrecea cateva luni la munca, in strainatate, iar o luna statea acasa, cu familia.

Tiberiu Costache, care avea 36 de ani, s-a nascut in comuna Barcanesti, in satul Tatarani, cea mai apropiata localitate de Ploiesti dinspre Bucuresti. Acolo locuiesc parintii sai si tot acolo, dar in alt sat, locuiesc sotia si copilul barbatului, intr-o casa noua, cu etaj.

Vecinii spun ca familia Costache a cumparat terenul pe care se afla casa in urma cu cativa ani, dupa ce barbatul a inceput sa lucreze in strainatate, iar in spatele locuintei si-au amenajat o livada.

"Era un baiat bun, muncitor. Din cate stiu, cateva luni statea plecat, apoi o luna statea acasa cu familia", spune unul dintre vecinii familiei Costache.

Premierul Victor Ponta a anuntat, sambata, ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria. El a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie. "Am instiintat familia, nu mi-as fi iertat niciodata daca familia ar fi aflat de la dumneavoastra din presa", a afirmat premierul, precizand ca familia acestuia va beneficia de consiliere psihologica.