Dan Voiculescu sugereaza, pe blogul lui, ca nu este deloc intamplator faptul ca dosarul in care este judecat pentru coruptie a fost repartizat acelorasi judecatori care l-au condamnat la inchisoare pe fostul premier in dosarul "Trofeul Calitatii" si afirma ca in spatele acestor "intamplari" se afla presedintele Traian Basescu.

"Asadar, in conditiile in care sistemul arondat domnului Basescu a renuntat la orice 'jena democratica', iar aparentele oricum nu mai pot fi salvate, nu inteleg de ce se mai pierde vremea. L-a suparat chestorul pe Traian Basescu, 'umflati-l!' L-a suparat judecatorul pe Traian Basescu, 'umflati-l!'. Il supara, de atatia ani, Voiculescu pe Basescu? 'Curat neconstitutional, dar umflati-l!'

Umorul ramane cea mai buna arma in lupta cu impostorul…", scrie Dan Voiculescu, in postarea intitulata "Curat neconstitutional, dar umflati-l!"

Dosarul de coruptie "ICA" al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la inceputul acestui an pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si a primit primul termen de judecata pe 23 aprilie 2013. Dosarul a fost repartizat Completului de judecatori numarul 4, complet din care fac parte in prezent Ionut Matei, Cristina Rotaru si Ioana Bogdan, judecatorii care l-au condamnat la inchisoare in prima instanta pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", au precizat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Acum, presedintele fondator al PC afirma ca dosarul care i s-a "pregatit" nu poate fi judecat "decat de catre cei 'alesi'".

"Ieri, absolut 'intamplator acest dosar a fost repartizat, dintre zeci de judecatori, exact celor 3 care au pronuntat decizia intr-un alt dosar fara probe (Trofeul Calitatii, n.r.). Aceasta 'coincidenta' demonstreaza, o data in plus, ca am avut dreptate. Sigur, nu e singura coincidenta", comenteaza Dan Voiculescu, in articolul publicat joi seara pe blogul lui.

Printre 'coincidentele' citate de Dan Voiculescu se numara anchetarea de catre DNA a unui chestor al Politiei Romane, "imediat ce domnul Basescu l-a amenintat public ('Nu e bine, domnule chestor!')" si declansarea de catre ANI a unei anchete impotriva unui judecator "imediat ce acesta a indraznit sa conteste o procedura in cadrul CSM".

"Este fascinant cum armata de impostori care striga neincetat ca apara statul de drept, in fata acestor 'coincidente' antidemocratice fie tace, fie saluta incantata", adauga Dan Voiculescu.

Dosarul "I.C.A." - Dan Voiculescu (1.500 de zile de la trimiterea in judecata) - 17 termene de judecata, proceduri tergiversate

In 2012, dosarul de coruptie al senatorului PC Dan Voiculescu a avut cel mai interesant traseu in instanta.

Dupa un maraton de 10 termene in primele 6 luni ale anului, apropiindu-se de o prima pronuntare de sentinta, dosarul a fost mutat de la Inalta Curte la Tribunal dupa ce Dan Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator, iar pe 20 decembrie dosarul este trimis din nou la ICCJ dupa ce Voiculescu iese din nou senator in urma alegerilor. Totusi, situatia in prezent este una incerta, Voiculescu nu si-a depus inca juramantul de senator, iar tergiversarea judecarii dosarului continua.

In total, in 2012 - la ICCJ si la Tribunal - dosarul "I.C.A." a strans 17 termene de judecata. Vezi aici detalii despre acest dosar.

In acest dosar, procurorii anticoruptie sustin ca 3,6 hectare de teren si un hectar de constructii in Baneasa au fost cumparate de Dan Voiculescu la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real. O urmarire penala in timp record (cateva luni) a dus la trimiterea in judecata a 13 persoane.