STIRE ACTUALIZATA Cererea de eliberare din inchisoare a lui Adrian Nastase dupa executarea unei treimi din pedeapsa va fi judecata la termenul stabilit in 12 februarie, dupa ce instanta Judecatoriei Sectorului 4 a respins, vineri, si cea de-a doua solicitare de preschimbare a datei judecarii dosarului, informeaza Mediafax.

Adrian Nastase a cerut unui alt magistrat de la Judecatoria Sectorului 4 preschimbarea termenului acordat in cazul cererii sale de eliberare conditionata, dupa ce judecatorul de caz a respins prima solicitare de acest fel facuta de fostul premier.

Instanta a judecat vineri, in sedinta secreta, cererea lui Adrian Nastase, stabilind, dupa deliberari, sa mentina termenul din 12 februarie stabilit initial, precizeaza Mediafax.

Ioan Cazacu, avocatul lui Nastase, a declarat joi pentru Agerpres ca termenul initial stabilit de Judecatoria Sectorului 4 pentru discutarea cererii de eliberare conditionata era stabilit pentru 12 februarie, insa a fost formulata o cerere de devansare a acestei date la un "termen rezonabil".

Prima solicitare a fost respinsa de Judecatoria Sectorului 4 la 10 ianuarie, astfel ca cererea de eliberare din inchisoare inainte de termen ar urma sa fie judecata la termenul stabilit initial, respectiv 12 februarie.

Avocatul Ion Cazacu declara atunci ca s-a cerut un alt termen, in ianuarie, intrucat daca cererea va fi judecata in 12 februarie, practic s-ar pierde zilele scazute din pedeapsa primita de Nastase, respectiv perioada din 20 pana in 26 iunie 2012 cand fostul premier a fost internat in Spitalul Floreasca.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, spunea recent ca a depus cererea de preschimbare a termenului de judecata deoarece, daca dosarul se va discuta in luna februarie, atunci nu s-ar mai tine cont de toate zilele castigate de fostul premier ca urmare a prestarii unei activitati intelectuale in penitenciar si ar fi pierdute si cele sapte zile, cat a stat internat in spital.

"Eu cred ca ne vom astepta la o solutie favorabila. Termenul prevazut de lege a fost implinit, referatul Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava contine aprecieri absolut pozitive si elogiative cu privire la domnul Adrian Nastase, cu privire la modul in care a respectat regulile. [...] Eu cred ca o asemenea propunere a Comisiei va fi greu de respins", a mai spus Ion Cazacu.

Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv in cazul lui Adrian Nastase, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa, fiind luate in calcul si activitatile desfasurate de fostul premier, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.