Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi ca printre ostaticii din Algeria se afla cel putin un cetatean roman, fara a oferi detalii suplimentare, avand in vedere "specificul cazului".

"In cursul diminetii de ieri (miercuri, n.r.), Ambasada Romaniei de la Alger a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe cu privire la desfasurarea unor evenimente de tip armat in zona de est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se afla un complex petrolier operat de o companie multinationala.

Potrivit informatiilor furnizate de autoritatile algeriene si misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat ca un numar neprecizat de cetateni din mai multe state, printre care si Romania, angajati ai companiei, sunt tinuti ostatici de initiatorii atacului armat", a afirmat secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, intr-o scurta declaratie de presa.

Acesta a afirmat ca MAE a decis constituirea unei celule de criza iar ambasadorul algerian la Bucuresti a fost convocat la Ministerul de Externe "pentru a stabili cele mai adecvate forme de cooperare".

"Avand in vedere specificul cazului, precum si faptul ca principala preocupare a autoritatilor romane este siguranta cetatenilor, in acest moment nu putem furniza detalii suplimentare", a adaugat Robert Cazanciuc, facand apel la presa sa trateze "acest subiect cu oarecare intelegere", in conditiile in care "este important ca informatiile difuzate sa parvina doar din surse oficiale pentru a nu periclita formele de sprijin in aceasta situatie".