Administratia de meteorologie a emis o atentionare Cod Galben de ninsori, valabila pentru vineri noaptea si in prima parte a zilei de sambata, cand va ninge in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si in nordul Olteniei si al Munteniei.

Cod galben de ninsoriFoto: Meteo Romania

Vantul va continua sa sufle tare la munte (peste 90 km/h) si va avea intensificari temporare, cu viteze de 55...60 km/h indeosebi in Moldova, Crisana si Banat, viscolind si spulberand zapada.

De asemenea, o alta atentionare vizeaza ziua de vineri, 18 ianuarie, orele 06 - 18, cand va ninge in judetele Suceava, Neamt, Botosani, Bacau, iar in judetele Iasi, Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte, favorizand depuneri de polei. In cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, in special pe creste, viscolind si spulberand zapada.

In Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 l/mp. Vantul va avea intensificari locale, temporare, cu viteze mai mari in sud si sud-est, unde rafalele vor depasi 50 km/h.