Ministerul de Externe, Titus Corlatean, a respins, la Digi24, acuzatiile potrivit carora persoane din ministerul pe care il conduce ar fi intervenit pentru a evita concedierea unor angajati "cu relatii" din Institutul Cultural Roman.

"Ministerul de Externe si Institutul Cultural Roman au evaluari si viziuni partial diferite", a declarat ministrul de Externe, Titus Corlatean, la Digi 24.

In urma cu cateva zile, presedintele ICR, Andrei Marga, sustinuse ca oameni din ICR pe care a vrut sa ii concedieze au apelat la relatiile din Ministerul de Externe.

Ministrul respinge ideea potrivit careia angajati ai ICR ar fi facut apel la relatii din Ministerul de Externe pentru a ramane la posturi in strainatate.

"As vrea sa il vad pe cel care a facut interventie la MAE si la mine ca sa ramana in continuare la post, si a avut succes. Da, au fost incercari. Nici n-am raspuns la telefon sau la sms-ul pe care l-am primit. Nu asta este explicatia pentru aparenta intarziere a reactiei MAE. Le tratam serios. Au fost cazuri de buna cooperare intre cele doua institutii, dar MAE nu poate sa aprobe si ministrul sa semneze ca o chestiune in legatura cu care nu a fost informat si a aflat din presa, o chestiune in legatura cu care nu a fost consultat in realitate", a sustinut Corlatean in emisiunea "Impartial", la Digi24.

"Resping foarte clar orice afirmatie privind pretinsa influenta sau lobby pe langa Ministerul de Externe", a mai afirmat Corlatean.

Ministrul de Externe spune ca e nevoie de o "legatura mai stransa, o consultare macar, daca nu o coordonare, intre cele doua institutii, si o atentie foarte mare la regulamente si dispozitiile legale". Titus Corlatean adauga ca, in opinia sa, pana acum aceasta coordonare "nu a prea fost".