Ninsorile abundente prognozate de ANM pentru acest sfarsit de saptamana ar putea crea noi probleme populatiei din judetul Vaslui dupa ce, in urma unei analize facute de autoritati, s-a ajuns la concluzia ca societatile de deszapezire nu dispun de utilajele necesare cu care sa intervina, relateaza Mediafax.

Autoritatile vasluiene au ajuns la concluzia ca, in cazul unor noi ninsori abundente prognozate de ANM pentru acest sfarsit de saptamana, societatile de deszapezire stau foarte prost la capitolul utilaje de interventie.

Potrivit unei situatii prezentate marti in cadrul Comandamentului Judetean de Iarna, judetul Vaslui dispune in prezent de doua autofreze pentru deszapezirea drumurilor nationale si patru pentru cele judetene, alte trei utilaje asemanatoare fiind defecte.

"Intrucat niciuna din societatile care se ocupa de cele doua categorii de drumuri nu au utilajele necesare pentru a face fata unor eventuale fenomene meteo deosebite, am propus sa se ia legatura cu judetele ocolite de avertizare pentru acest sfarsit de saptamana. Asteptam datele necesare de la Administratia Nationala de Meteorologie astfel incat sa stim la ce judete am putea apela pentru a ne ajuta cu autofreze. Aceasta pentru ca atat Sectia Barlad a Drumurilor Nationale cat si SC Lucrari Drumuri si Poduri SA Vaslui nu au utilajele necesare pentru a putea interveni", a declarat, marti, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

Ninsorile abundente cazute la inceputul acestei luni au dus la blocarea majoritatii drumurilor nationale si judetene din Vaslui, o parte fiind redeschise circulatiei abia dupa patru zile.

Si atunci, autoritatile vasluiene au solicitat sprijinul judetelor invecinate pentru imprumutarea unor utilaje de deszapezire, un raspuns favorabil venind doar din Bacau.