Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Haineala, a discutat marti cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Michel Servoz, despre recentele evolutii privind indeplinirea obiectivelor asumate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Potrivit unui comunicat al CSM, citat de Agerpres, Oana Schmidt-Haineala a avut marti la Bruxelles o intrevedere cu Michel Servoz, precum si cu reprezentanti ai Secretariatului General.

Sursa citata precizeaza ca intrevederea se inscrie in dialogul constant purtat de CSM cu experti ai Comisiei Europene, expresie fireasca a componentei "Cooperare" din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

"S-au discutat recentele evolutii privind indeplinirea obiectivelor asumate de Romania in cadrul MCV, respectiv: consolidarea capacitatii institutionale a CSM; operationalizarea Inspectiei Judiciare ca institutie cu personalitate juridica proprie si independenta operationala; punerea in aplicare a noilor coduri; resursele umane alocate sistemului judiciar", se arata in comunicat.