Trafic de arme: Export ilegal pentru Iran
Exporturi disimulate
Documentele americane (AICI) arată că, pe 20 septembrie 2006, Frățilă i-a trimis instrucțiuni pe email unui individ aflat în Statele Unite pentru a trimite 12 accelerometre la o adresă din București prin UPS, un serviciu de poștă american. O zi mai tărziu, Frățilă și Ghassemi au transferat 70 de mii de dolari de la o filială a băncii ING din București către o bancă din San Diego, California.
Generalul iranian a fost arestat în noiembrie 2006, în Thailanda, la cererea autorităților americane. La scurt timp după arestarea iranianului, anchetatorii americani au cerut și autorităților române să-l aresteze pe Aurel Frățilă. Curtea de Apel București a respins însă cererea de arestare.
Tot în noiembrie 2006, procurorii români au început urmărirea penală împotriva unei firme controlate de Aurel Frățilă-A.P.S. Trading Serv SRL- pentru săvârșirea “infracțiunii de aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat cu caracter transnațional”.
Doi ani mai târziu, în iunie 2008, procurorii români au extins urmărirea penală pentru o altă infracțiune: nerespectarea dispozițiilor legale privind operațiunile de import sau export.
În ianuarie 2011, procurorii au scos firma de sub urmărirea penală pentru ambele capete de acuzare.
Firma APS Trading Serv a fost fondată, în 1997, de suedezul Ulf Axel Pettersson (65,3%) și de Aurel Frățilă (34,7%). Ulf Pettersson, în vârstă de 63 de ani, locuiește astăzi într-un orășel elvețian, dar este proprietarul companiei suedeze EMTC Aviation AB care distribuie componente pentru avioane și elicoptere.
Suedezul s-a retras din afacerea românească în data de 31 ianuarie 2006, cesionând participația către Aurel Frățilă cu zece luni înainte ca procurorii români să înceapă urmărirea penală împotriva firmei.
Citeste tot articolul pe RISE Project

Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
Daca Aurel Fratila este acuzat de terorism pentru ca a vindut accelerometre Iranului atunci orice modelist care isi monteaza un accelerometru in racheta sa poate fi acuzat de terorism.
Vedeti ca exista accelerometre (foarte precise, pt. jocuri) in iPad-uri. Pe posesorii de asemenea tablete nu ii vad prea bine!
Atita vreme cit Aurel Fratila nu a pus vreo bomba sub un autobuz soldata cu numerosi morti civili acesta nu poate fi acuzat de terorism.
Romania a vindut in cursul anilor numeroase echipamente militare Iranului. Cazul Fratila a creat un precedent. De acum incolo, zeci de militari romani pot fi oricind acuzati de terorism si extradati in America.
"Trafic de arme: Export ilegal pentru Iran "
"pe 20 septembrie 2006, Frățilă i-a trimis instrucțiuni pe email unui individ aflat în Statele Unite pentru a trimite 12 accelerometre"
De cind este accelerometrul o arma? Titlul asa da de inteles.
faptul ca persoana careia i s-a adresat comanda era reprezentanta vreunei firme sau era persoana fizica (fara vreun statut juridic) nu este lamurit.
mai mult, expedierea marfii trebuia facuta prin UPS, firma de curierat care trebuia sa aiba la randul ei o comanda privind livrarea din pct. A in pct. B (ceea ce implica preluarea marfii de la expeditor si remiterea acesteia destinatarului mentionat a fi din Romania).
cum de a ajuns marfa in Iran?
cine a schimbat destinatia, cum si unde anume a fost facuta schimbarea, pe traseul de la A la B, tinand cont ca, presupun, marafa a fost trimisa cu avionul? in vreun punct de escala al avionului?
americanilor chiar le-au trebuit aproape 7 ani sa faca rost de dovezi care sa-l acuze pe fratila de activitati subversive care sa le justifice cererea de extradare? 7 ani?
pe americanul ala de a trimis marfa, l-or fi arestat?
dar pe pilotii avionului care a transportat marfa?
dar pe functionarii din aeroportul de escala care ar fi facut schimbarea destinatiei catre Iran?
"Cetatenii romani nu pot fi extradati sau expulzati".
Prin incalcarea legii fundamentale a statului, guvernul si presedintele tarii se fac vinovati de inalta tradare.
https://www.sparkfun.com/categories/80
Este evident ca aceste dispozitive sunt accesibile tuturor.
(4)expulzrea sau extradarea se hotaraste de justitie.
mai baiete....